DIAMOND TERRIFIER CIPHER
PRSA
22.10.21 | petek
Stolp Škrlovec, Kranj
23.10.21 | sobota
Pritličje, Ljubljana

Projekcije: Trouble 

Dvocikel predstavlja glasbeno rezidenco, sodelovanje in cikel koncertov slovenskega benda Ansambel PRSA in ameriških Diamond Terrifier Cipher. Avdio vizualna poslastica bo mešala zvoke saksofona in elektronike, vse skupaj pa bodo začinile še projekcije izpod rok Trouble.

Diamond Terrifier je Sam Hillmer (US), glasbenik, umetnik in kurator iz Brooklyna. Je ustanovni član skupine Zs, kreativni direktor prizorišča h0l0 s sedežem v Queensu in polovica umetniškega dueta Trouble (z Lauro Paris). Njegova nedavna sodelovanja vključujejo Taubo Auerbach, Dirty Projectors, Laurel Halo, Arta Lindsay in Eartheater. Pretekli projekti med drugim vključujejo Wet Ink in SEM Ensemble.
https://soundcloud.com/diamondterrifier

Laura Paris, alias Trouble (US) je kiparka, VJ-ka in instalacijska umetnica. Razstavljala in nastopala je v Pioneer Works, Queens Museum, Experimental Media Performing Arts Center (EMPAC), The Cleveland Museum of Contemporary Art, White Chappell Gallery, Inštitutu za sodobno umetnost (ICA) v Londonu in v Vacant Gallery v Tokiu na Japonskem. Laura se s partnerjem in sodelavcem Samom Hillmerjem pogosto pojavlja kot VJ-ka za Diamond Terrifier in Zs. Laura je aktivna tudi kot umetniška aktivistka skupnosti v Bushwicku v Brooklynu, kjer živi.
www.troublestuff.com

Ansambel PRSA (SI) je kolektiv štirih audio-vizualnih umetniških raziskovalcev in tehnikov. Njihovi nastopi stremijo k potiskanju meja žive elektronske glasbe ter vključujejo premišljeno rabo povratnih zank, analize in oblikovanja signalov, bodisi v kontekstu glasbenih/kulturnih kodov, kot tudi materiala za intermodulacijo instrumentov, luči in projekcije.
https://www.mixcloud.com/PRSA/

Foto: Hanna Juta Kozar