O PROJEKTU

Nenavadne kombinacije, nenavadne lokacije in čisto posebna koncertna izkušnja!

Dvocikel raziskuje organizacijske in glasbene možnosti ter izhaja iz želje, da glasbeni publiki predstavi drugačno koncertno izkušnjo, glasbenikom ponudi prostore za ustvarjanje in jih vzpodbudi k povezovanju različnih avtorskih izrazov, v domačem glasbenem prostoru pa se nadeja sprožanja novih zamisli.

Koncertni cikel Dvocikel je serija glasbenih projektov dveh glasbenih formacij, ki kolesarijo že od leta 2014. Dvocikel so glasbene rezidence rezidenčnega centra Layerjeve hiše ter dva koncerta, kranjski in ljubljanski. Koncerti se odvijajo na nenujno koncertnih prizoriščih, rezidence pa omogočajo glasbenikom idealne pogoje za kontinuirano delo in raziskovanje glasbe ter sodelovanje med posamezniki, skupinami in producenti. Na rezidencah glasbeniki pripravijo nove zvočne materiale, se preizkusijo v sodelovanju s producenti, posnamejo nov material, izboljšajo odrski nastop itd. Poslušalci z Dvociklom obiskujejo koncerte drugačnih formatov, ki razbijajo monotonost glasbene ponudbe. Včasih se Dvocikel zgodi tudi kot koncertni prenos v živo.

Dvocikel poganja Umetniški rezidenčni center Layerjeve hiše, zraven hujšajo Mr. Moonlee, Kataman in Prešernovo gledališče.

——————————–

KONTAKT:

dvocikel@layer.si

Producent projekta: Zavod Carnica
Koproducenti: KUD Kataman, JZ Prešernovo gledališče Kranj
Projekt sofinancirata: Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Kranj