KiKi

Saturday, 10. 08. 2024
| 21:00
- Saturday, 10. 08. 2024
| 23:00
Terasa Layerjeve hiše
VSTOP PROST

Kantavtorica KiKi je svojo avtorsko glasbo prvič predstavila na Slovenski noti 2021, kjer je s pesmijo Punčka iz papirja dosegla drugo mesto in veliko pozornosti na socialnih omrežjih.

Marca 2023 je izdala svoj prvenec KRiKi. Album vsebuje 12 avtorskih pesmi, ki so mešanica popa in folka z elementi elektronske glasbe. Album je prejel pozitivne odzive tako iz ljubiteljske publike kot iz glasbene stroke.

Pred kratkim je izšla tudi najnovejša KiKina skladba Hodi, hodi, ki je hkrati tudi napovednik novega sodelovanja med KiKi in založbo Celinka. Skladba je mešanica Kikinih vokalnih harmonij z backvokali in plemenskih ritmov producenta Jovice Novkovića, ki ustvarja pod psevdonimom Jovonanovo. Za predlogo remixa sta vzela pesem Hodi, čas teče, ki jo je KiKi izdala lani na svojem prvem albumu KRiKi. Besedilo, ki govori o neizbežnosti smrti in Kikinem dojemanju minljivosti, sta podprla z dodatnimi backvokali, aranžmajem elektronskih zvokov ter bobni v neo-folk slogu. Če je pesem Hodi, čas teče Kikino premišljevanje o smrti, je remix Hodi, hodi prepuščanje toku življenja in praznovanje le-tega.

KiKi bo nastopila s svojo skupino, ki jo sestavljajo:
Jaka Florjančič (kitara)
Martin Jocif (bobni)
Matevž Košutnik (klaviature)
Nika Trdin (spremljevalni vokal)
Gala Pregel (spremljevalni vokal)

Oglejte si še druge dogodke zadnjega dne festivala KAOS.

 

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila