Gorski in morski zini

KAOS odprti poziv za dela
Kuratorja: Urška Alič (SI) in Bruno Butorac (HR)

Mednarodni festival sodobnega kolaža KAOS, ki ga organizira Layerjeva hiša od 28. junija do 13. avgusta 2019, vabi umetnike, oblikovalce in vizualne ustvarjalce k sodelovanju na razstavi gorskih in moskih zinov. Razstava bo del velikega razstavnega projekta festivala KAOS, na katerem sodeluje čez 100 mednarodnih umetnikov. Odprtje razstave zinov v Sloveniji bo v galeriji Mahlerca Layerjeve hiše, Kranj v torek, 2. julija. Razstava bo od 3. do 15. septembra 2019 gostovala v galeiji SKC na Reki, Hrvaška.

Na odprt poziv se lahko prijavite ustvarjalci z vsega sveta, prijavljen zin pa mora slediti nekaterim omejitvam (ki so za entuziaste, kot ste vi, seveda zgolj izzivi), in sicer:

zin naj bo manjšega obsega (do 40 strani) in manjše dimenzije (do a5),
zin naj bo ustvarjen v tehniki kolaža (mešana tehnika, ki se je boste lotili, je poljubna, prav tako se sami odločate med digitalnim in analognim kolažem) in
zin naj nagovarja tematiko gora ali tematiko morja.
Selekcijo prispelih zinov na temo gora bo opravila Urška Alič, magistra grafična inženirka, ki deluje na področju grafičnega oblikovanja in sitotiska. Je članica kolektiva Riso Paradiso. Živi in dela pod Alpami, v vasi Jereka poleg Bohinja.

Selekcijo prispelih zinov na temo morja bo opravil Bruno Butorac, ki se ukvarja s sitotiskom, ilustracijo, kolažem in zini. V prostem času namaka noge v morje in bere dela grških tragedij. Živi ob Jadranski magistrali v vasi Bakar poleg Rijeke.

Svoje zine nam do 6. maja pošljite na naslov Layerjeva hiša, Tomšičeva 32, 4000 Kranj, s pripisom ZA MORSKE IN GORSKE ZINE FESTIVALA KAOS. Z zinom pošljite še podatke: ime, priimek, telefon, email, naslov zina, 100 znakov dolg življenjepis avtorja in 100 znakov dolg opis zina. NUJNO označite še, kam zin spada – med gorske ali med morske zine. Pozor: zinov ne pošiljamo nazaj (lahko pa nas pridete obiskat na festivalu kolaža med 28. 6. in 13. 8. 2019, v nasprotnem primeru bodo postali del knjižnice zinov v Layerjevi hiši). Avtorjem izbranih zinov bomo poslali katalog KAOS 2019 na vaš naslov na vaše stroške. S prijavo na razpis se s pogoji poziva strinjate.