INFORMACIJE O UMETNIŠKEM DELU:
O UMETNIKU_CI IN DELU:

NAVODILA ZA PRIPRAVO DATOTEKE:

Fotografija umetniškega dela mora biti poimenovana v naslednjem vrstnem redu: naslov kolaža, ime in priimek avtorja, velikost dela, letnica nastanka. Med besedami uporabite znaka minus(-) in podčrtaj(_), NIKAKOR PA NE PRESLEDKA (v tem primeru vam oddaja ne bo uspela). Primer pravilnega imena: naslov-dela_peter-klepec_120x213_2019.jpg

Fotografije morajo biti v formatu JPG, v resoluciji 300 dpi in krajšo stranico min 1600 px oz. 15 cm.

KAOS razpisuje odprt poziv za vse ustvarjalce_ke digitalnih in zvočnih kolažev!

Letošnja 4. edicija mednarodnega festivala sodobnega kolaža KAOS se bo v Kranju odvila med 10. junijem in 13. avgustom z osrednjo razstavo, umetniškimi rezidencami, murali, delavnicami, pogovori z umetniki in večernimi koncerti. Razstavni program bo ponudil aktualno umetniško produkcijo na področju kolaža, na ogled bodo dela povabljenih umetnikov in umetnic ter izbranih na odprtem pozivu. 

Osrednja tema letošnjega festivala sodobnega kolaža KAOS je Tišina v kaosu. V času, ko so svet zaradi epidemioloških razmer zajeli negotovost, anksioznost, zmeda, strah, odsotnost bližine in svobode, nemir, teža pričakovanja in pomanjkanje zaupanja, se poraja vprašanje, kako zopet vzpostaviti ravnovesje in najti novo normalnost. Če je tišina tista, ki nam včasih pomaga k uvidu stvari, je lahko drugič spet moteča, ker jo je preveč. Smo si v svetovnem kaosu ustvarili vsak svoj mehurček, v katerem pretežno molčimo? Ali je tišina v kaosu edini način, da zdržimo nevzdržno stanje obupa in melanholije? KAOS se letos sprašuje o pomenu tišine, raziskuje razmerje med tišino in zvokom ter zvokom oziroma tišino in vizualnim. Odkriva tišino v kolažu in jo postavlja pod vprašaj. Z zvočnimi in digitalnimi kolaži išče odgovore in kriči. 

Vabimo vas, da nam pošljete zvočne in digitalne kolaže, v katerih boste kar najbolje ponazorili Tišino v kaosu. Prijavljeno delo je lahko vizualni ali/in zvočni kolaž.

DIGITALNI KOLAŽ
Tema: Tišina v kaosu
Format: Digitalni kolaž
Dimenzija: 50 x 70 cm oz. 70 x 50 cm
Število: max. 1
Rok za oddajo del: 5. 5. 2022
Prijavnica: tukaj


ZVOČNI KOLAŽ
Tema: Tišina v kaosu
Format: Zvočni kolaž, datoteka mp4
Število: max. 1
Rok za oddajo del: 5. 5. 2022
Prijavnica: tukaj

Žirija bo med vsemi prispelimi deli izbrala 22 avtorskih del, ki bodo v obliki natisnjenih digitalnih kolažev in zvočnih kolažev razstavljena v okviru skupinske razstave v Layerjevi hiši in ulični galeriji Na mestu. Umetniki in umetnice bodo o izboru del obveščeni do konca maja 2022. 

Veselimo se sodelovanja z vami ♥


Žirija za izbor del

Eva Mlinar (Slovenija) je končala študij umetnostne zgodovine ter študij vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Deluje na različnih področjih vizualne umetnosti od knjižne ilustracije, slikarstva, muralov do gledališča. Svoje ilustracije je prispevala za številne knjige in revije ter se predstavila na mnogih razstavah doma in v tujini. V svojem delu najraje raziskuje ikonografijo in zgodovino idej, v ilustracijo pa pogosto vnaša elemente kolaža.
https://evamlinar.com/

Bill Noir (Francija) se je rodil v mestu Tours v Franciji leta 1981. Po končanem študiji vizualne umetnosti na prelomu tisočletja ga je njegov interes za ustvarjanje vodil vse od pinhole fotografije (camera obscura), eksperimentalnega super-8 filma, prek sitotiska do družinske fotografije. Od leta 2008 se osredotoča predvsem na kolaž. http://cargocollective.com/billnoir 

Christopher Kurts (ZDA) je pripovedovalec zgodb, umetnik in koordinator Inštituta Kolaj. Njegovo umetniško delo je bilo pred kratkim predstavljeno na razstavi “Empty Columns are a Place to Dream” na Irskem avgusta lani. Januarja je izšla knjiga o istem projektu in razstava je odpotovala v Muzej umetnosti v Knoxvillu. Kurts je tudi vodja skupnosti umetnikov, ki delujejo pod imenom The Mystic Krewe of Scissors and Glue. www.christopherkurts.com