Klub Ljubiteljev Glasbe

40. obletnica KLG

torek, 22. 12. 2015

Klub Ljubiteljev Glasbe (KLG) vabi na prednovoletno druženje, z razstavo in koncertom ob 40. obletnici!

V torek, 22. decembra, ob 19h bomo v Stolpu Škrlovec odprli razstavo, posvečeno spominom na leta aktivnega delovanja KLG. Po odprtju in predstavitvi kluba bosta v živo nastopila Andrej Torbentar in Edi Štefančič, zatem pa bo sledilo druženje.

KLG so ustanovili trije zanesenjaki, ki so želeli takratno mrtvilo v letu 1975 prekiniti. V KLG so delovali ljudje z istimi nazori in mišljenji, organizirali in obiskovali koncerte ter zaradi boljše osveščenosti prirejali tematske večere. KLG je organiziral avtobuse za ogled koncertov v Ljubljani, z Andrejem Šifrerjem je organiziral turnejo Aleksandra Mežka in Bojana Drobeža ter skupaj z nastopajočim Tončkom Plutom (ki je bil velika zvezda, saj je igral na bršljanov list) organiziral izlet na Folk festival v Rotterdamu. KLG je izdajal svoj časopis in imeli HI-FI sekcijo, saj je bilo takrat zelo težko nabaviti dober sistem za poslušanje. Imeli so tudi svoje sekcije (punk, Jazz, blues, regge itd) ter bili s tem edina tovrstna organizacija v celotni Jugi. V zlatih letih KLG so izdajali Bilten v 600 izvodih, klub pa je štel preko 250 članov!

Koncerta:

Andrej Trobentar (Sedem svetlobnih let, Na lepem prijazni, Trobentar) - kitara in glas
Edi Štefančič (Sedmina, Bojan Drobež, Etbin) - kitara, glas

KLG je od ustanovitve 16. maja 1975 pustil pomemben pečat na slovenski glasbeni sceni, zato je pomembno, da pusti pečat tudi ob 40. obletnici!

Vabljeni vsi bivši člani, simpatizerji in podobno misleči!

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila