Valeria Galizzi

Ahilova peta / Achilles heel

petek, 1. 03. 2019
- sobota, 30. 03. 2019
Ulična galerija Layerjeve hiše

Odprtje razstave: 1. marec 2019, ob 18h

Serija fotografij Valerie Galizzi Ahilova peta je leta 2017 nastala v Atenah pod kreativnim urokom kaotične in navdihujoče velike mame vseh mest.

S sodobnim pristopom in izogibanjem običajnim zankam zgodovinske analize in nostalgiji za starim in klasičnim, fotografinja ujame človeško telo prepleteno z elementi, ki grško prestolnico kažejo kot kompleksno tapiserijo kultur, kjer ni časa za statično opazovanje. Mesto, ki je zaznamovano s krizo, je tudi mesto zaznamovano s preživetvenim instinktom. To ni muzejska tura po Atenah s Sokratom in Periklejem, ampak legitimen vdor v mesto luči, zapuščenih krajev, pustih gričev in nevzdržne vročine. V mesto, kjer se privlačijo nasprotja in kjer se katastrofa skriva za naslednjim vogalom. Ampak tudi v mesto, kjer diha življenje, kjer se sliši bitje srca in kjer zmaga upanje.

Vsak heroj ima svojo Ahilovo peto.

Ampak samo največji so sposobni stopiti nanjo.

Razstavo Ahilova peta sta kurirala João Vilela Geraldo in Zala Orel v sodelovanju z Layerjevo hišo.

Ahilova peta je del treh razstavnih projektov pod skupnim imenom Vse poti vodijo v Rim, dve reki v Kranj / All roads lead to Rome, two rivers lead to Kranj.

Valeria Galizzi je ena izmed najboljših evropskih umetniških vodij in ikona v oglaševalskem svetu in svetu športa ter glamurja, med drugim je ustanovila tudi "Portfolio Of Brand Activation". Ilustratorka in umetniška vodja se je najprej posvetila studijski fotografiji za različne luksuzne znamke in revije, kasneje pa je delala in raziskovala v svetu mode, lifestyle-a in potovanj. Rodila se je v italijanskem Bergamu, potovala in delala po celem svetu od New Yorka do Budimpešte, trenutno pa živi med Lizbono in Milanom. Večna športna navdušenka še vedno išče svojo Ahilovo peto.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila