Aljaž Anžič, Lovro Megušar, Boris Revo, Tina Urbajs, Blaž Zorko
torek, 3. 11. 2020
Galerija Layerjeve hiše
Skupinska razstava fotografije
3. - 24. 11. 2020
Galerija Layerjeve hiše
Odprtje razstave: torek, 3. november ob 20.00
Dogodek prestavljamo na kasnejši termin zaradi omejitev, ki jih narekuje NIJZ za preprečevanje novega koronavirusa. O novem datumu vas bomo pravočasno obvestili. 
Avtorji in avtorica se poslužujejo različnih načinov pomenske reciklaže in rekontekstualizacije tako ali drugače »najdenih« podob – vernakularne fotografije, dokumentarnega in/ali arhivskega gradiva in fotografij s spleta, ki jih sestavljajo v nove pomenske celote. Danes ustaljena praksa ponovne (upo)rabe najdene oziroma obstoječe fotografije v vizualni umetnosti svojo konceptualno zasnovo črpa iz ideje ready-made objekta avantgardnih gibanj z začetka 20. stoletja.
Vsak od razstavljajočih se predstavlja z zgodbo, ki jo podpre z »dokazi« – različnimi objekti, ki postanejo (materialni) nosilci najdene fotografske podobe in naracije. Nobena od zgodb ni nujno resnična, niti ni nujno neresnična. Pravzaprav »resnica« in »dejstva« ne igrajo posebne vloge, pomembneje je pustiti imaginaciji svojo pot in dopustiti možnost, da je morda vendarle vse res ...
Kuratorka: Jasna Jernejšek
Oddelek za fotografijo VIST

. . .

. . .
COVID-19
Zaradi trenutne epidemiološke situacije se iz dneva v dan spreminjajo pravila izvajanja razstavne dejavnosti. Način odprtja bomo po družbenih omrežjih sporočili naknadno. Če odprtja v živo ne bodo mogoča, jih bomo v živo predvajali po spletu.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila