Aurora - glasbeno doživetje s Carmen manet

sobota, 28. 05. 2022
Stolp Škrlovec
Koncert zbora Carmen Manet
28., 29. 5. in 4., 5. 6. 2022
Stolp Škrlovec
Zbor Carmen manet pod vodstvom dirigenta Primoža Kerštanja vabimo na unikatno, mistično koncertno doživetje z naslovom Aurora.
Aurora je 45-minutni intenzivni zborovsko-izkustveni koncert. Pod umetniškim vodstvom dirigenta Primoža Kerštanja smo ženski pevski zbor Carmen manet pripravili nov konceptualni glasbeni dogodek za 45 poslušalcev in 30 pevk, ki smo svojo inspiracijo znova našle v nordijski glasbi.
Aurora ali polarni sij je igra svetlobe, vidna ponoči. Naravni pojav so poimenovali po rimski boginji jutranje zarje Avrori. Pojav je opisan v številnih mitih skandinavskih narodov, kjer ima nadnaraven pomen. Eden izmed njih razlaga, da je polarni sij odsev ščitov in oklepov polarnih bojevnic, znanih kot Valkyrie, ki so v bitki kazale upanje preživelim.
Aurora je simbol mistike, svetlobe, lepote v neznanem in prebujenja. Carmen manet s 45-minutno glasbeno predstavo prebujamo svoje glasbene dogodke v središču Kranja. Dogodek bo neklasičen zborovski koncert, ki bo podprt z vizualnimi elementi, zborovskim gibom ter intenzivnim zvočnim izkustvom »iz oči v oči«. Potekal bo v intimnem vzdušju z omejenim številom sedežev in ob pričetku poletja ponuja zborovsko poslastico.
Koncert bo gostil Stolp Škrlovec, bivši obrambni stolp in del obzidja mesta Kranj. Stolp, ki je imel včasih vlogo orožarne, se je po letu 2011 razvil v kulturno prizorišče. Intimna dvorana v spodnji etaži omogoča manjše predstave z inovativnimi postavitvami.
Tudi Carmen manet izkoriščamo zgodovinski in prostorski potencial Stolpa Škrlovec in obljubljamo zborovsko izkušnjo novih dimenzij.
Na voljo so vstopnice za 10 koncertov.
Termin lahko izbereš na: https://bit.ly/CMaurora

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila