Barve narave & nas [BIEN x Brinas Studio]

nedelja, 16. 07. 2023
| 16:00
Layerjeva hiša
Spoznali bomo dve naravni tehniki barvanja: eko tisk in "tie-dye". Poigrali se bomo s svežim in suhim cvetjem, kuhinjskimi ostanki ter drugimi rastlinami in pigmenti. Ker so najbolj trajnostna oblačila tista, ki jih že imamo, bo vsak udeleženec predelal dva kosa svojih najljubših, ki pa so morda umazana ali sprana. Z odtiskovanjem sezonskega cvetja in namakanjem blaga v barvne kopeli, polne naravnih pigmentov, jim bomo dali drugo priložnost.
Barve narave lahko pustijo odtis ne samo na tkanini, ampak tudi globoko v naših človeških izkušnjah. Povezovali se bomo sami s seboj, s svojimi čuti, prebujali našo otroško kreativnost in raziskovali pot zavestnega ustvarjanja.

 

Program
1. malica in zbiranje pod češnjo
2. uvod: zgodbe in lekcije iz naravnega sveta o ustvarjanju z naravno barvo in sedanjim trenutkom
3. čas za prizemljitev in bivanje prebujanje kreativnosti, občutenje našega bitja
4. eko tisk - odtiskovanje suhega in svežega cvetja
5. tie-dye - igranje čarovnic in visenje okoli loncev, polnih barv
6. zaključek: barve narave in naš krog hvaležnosti

Nadgradnja
Vsak udeleženec bo predelal dva kosa oblačila. Vsa tkanina bo predhodno obdelana v Brinas Studiu, da se zagotovi dolgotrajnost naravnih barv. Zato jih morate pred delavnico (najkasneje do 2. junija) poslati v Brinas Studio ali oddati v Layerjevo hišo. Prosimo, izberite srednje velike kose, kot so majice, majice, lahki puloverji, srajce, prevleke za vzglavnike itd., da bo dovolj prostora za vse. Vsaj 70 % vlaken v oblačilih mora biti naravnega izvora (bombaž, lan, viskoza itd.).

Prijave
Za prijavo pošljite e-pošto na brinas.studio@gmail.com
Prijave so odprte do 2. junija.
Prijavnina: 68 EUR/osebo
Na voljo bo nekaj mest po nižji ceni, če si trenutno ne morete privoščiti celotnega zneska. Obrnite se na Brino po e-pošti.
Delavnico lahko kupite tudi kot darilo za nekoga.
Bon za delavnico je zavit v naravno barvano blago.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila