Belin: Zgodba neke ženske

petek, 10. 01. 2020
Stolp Škrlovec

 

Vstopnina: 10 eur v predprodaji / 12 eur na dan dogodka

Prodajna mesta vstopnic: olaii.com, trafike 3 DVA, OMV bencinski servisi in Kavarna Layer

Rezervacije: rezervacije@layer.si

Belin, za dotik globin. Etno poetična glasba, ki poboža dušo in povabi k plesu.

Zasedba Belin izvaja različne pesmi sveta: romske, hebrejske, sevdalinke, prirejene v slovenščino in svoje avtorske pesmi. Poezijo čuteče ženske skozi čas ustvarja pevka skupine Belin, Neža Drobnič, zato njihov koncert nosi naslov 'Zgodba neke ženske'.

Preplet glasbe različnih kultur s priredbami v slovenskem jeziku daje poseben pečat, saj se tako poslušalcu še bolj približa, zato v njej zlahka razbere svojo zgodbo. Vabljeni na poglobljeno popotovanje, ki zajame prav vse občutke, ki jih prinaša življenje. Glas, kitara, violina, kontrabas, tapan in ples bodo pričarali večer, ob katerem bo pri srcu toplo in kjer vas bodo zasrbele pete in povabile k plesu.

Zasedba:
Neža Drobnič – vokal
Klemen Bračko - violina
Matic Smolnikar – kitara
Vanja Dizdarević – kontrabas
Anže Žurbi – tolkala

NEŽA DROBNIČ
Neža Drobnič je pevka, skladateljica, avtorica besedil, pevska pedagoginja. Po zaključku nižje glasbene šole je študij nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani – smer jazz petje. Leta 2005 je kot spremljevalna vokalistka začela aktivno sodelovati s številnimi odmevnimi slovenskimi zasedbami (Neisha, Tabu, Jadranka Juras, Rudolf Gas, Andraž Hribar, Društvo mrtvih pesnikov). Leta 2006 je na Festivalu Slovenska popevka prejela nagrado za naj debitantko. Leta 2009 je kot pevka in igralka sodelovala v filmu Janeza Lapajneta, Osebna prtljaga. V letu 2010 je izdala svoj prvi avtorski album z naslovom Drobne stvari. Bila je članica ženskega vokalnega terceta Katrinas, kot solistka večkrat sodeluje z orkestrom Big Band RTVSlo in Simfoničnim orkestrom RTVS, Big band Grosuplje, Big Band Cerknica ter z drugimi domačimi in tujimi etno, klasičnimi, pop in jazz zasedbami. Sodeluje tudi pri risankah za otroke, kjer posoja svoj glas risanim likom in pesmim. Posnela je risanke: Fifi in Cvetličniki, Ozi Bu, Veterinar Joc, Dinko pod krinko, Vrnitev v Oz…Od leta 2007 Neža deluje tudi kot pevska pedagoginja in snema glasbo za otroke.

MATIC SMOLNIKAR
Matic Smolnikar, akademski glasbenik kitarist, skladatelj in pedagog. Že od mladih let, ko ga je navduševala zasedba Gypsy Kings, išče in oblikuje svojo glasbeno pot; ta ga je že peljala skozi različne glasbene zvrsti, zaznamovala sta jo tudi Bob Dylan in David Gilmoure. Smolnikar ustvarja, snema in izvaja tako resno kot popularno glasbo, ob tem pa nastopa v gledaliških predstavah in deluje kot mentor mladim glasbenikom v kamniškem okolišu, v katerem je zaposlen kot profesor kitare na gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra.

KLEMEN BRAČKO
Klemen Bračko, akademski glasbenik, violinist, violist, skladatelj in pedagog, poučuje glasbo na glasbeni šoli Waldorfske šole Ljubljana. Skupaj s prijatelji vodi glasbeni krožek Hiša glasbe, kjer ustvarjajo glasbo, ne glede na stopnjo glasbenega predznanja ali starost. Vrsto let je član ansambla Godalika, tria Fuoco ter skupine JPD, ki izvaja novodobno avtorsko in improvizirano glasbo. V zadnjem času veliko igra tudi s skupino Terrafolk, je koncertni mojster in solist Simboličnega orkestra. Veliko nastopa v gledališčih, sodeluje na snemanjih za najrazličnejše skupine, gledališče, film. Igra v koncertnih dvoranah, na ulici, na zabavah in doma.

ANŽE ŽURBI
Anže Žurbi je svojo glasbeno pot začel dokaj pozno. Sprva je igral na plastične posode, nato pa ga je ljubezen do glasbe tako prevzela, da si je kupil bobne, se vpisal v nižjo glasbeno šolo v Kamniku na kateri danes poučuje tolkala, zatem srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani, potem pa ga je pot vodila v Celovec na tamkajšni Konzervatorij za glasbo, kjer je leta 2013 zaključil diplomski in pedagoški študij, smer jazz bobni. Glasbeniki in skupine s katerimi je sodeloval: Nermin Puškar, Katarina Mala, Artbeaters, Severina, Soul Jazz in Jaz, Tide, Zlatko, Neomi, The Stroj, Jadranka Juras, Nuša Derenda, Rebeka Dremelj, Alenka Godec, Kristina Obrežan, Anže Palka & New Flamenco orchestra, muzikali Nune pojejo, Moje pesmi, moje sanje, Trač, Rent. Trenutno je najbolj aktiven v bendu Belin – Neže Drobnič Bogataj, Flore Eme Lotrič, Mance Špik, ter Bečo & Company.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila