BIEN 2021

sreda, 26. 05. 2021
- sobota, 14. 08. 2021
Kranj, Radovljica, Škofja Loka
Začenja se tekstilno poletje!
Na bienalu tekstilne umetnosti BIEN 2021, ki bo od 26. maja do 14. avgusta potekal v Kranju, s spremljevalnimi razstavami pa tudi v Škofji Loki in Radovljici, se predstavlja čez 70 umetnic, umetnikov, kolektivov in študentskih projektov. Poleg osrednjega razstavnega programa bienale vabi k obisku spletnih pogovorov z umetniki in simpozija o tekstilni dediščini in trajnostnih pristopih ter delavnic in sprehodov. Vodenim ogledom razstav tekstila, notranje opreme, videa in interdisciplinarnih projektov se v programu pridružujejo še zvočni sprehodi ob Savi.

PROGRAM

SIMPOZIJ

Razstavni projekti in instalacije bodo na ogled v uveljavljenih galerijskih prostorih na Gorenjskem, kot so Layerjeva hiša, Stolp Škrlovec in Gorenjski muzej v Kranju, Šivčeva hiša v Radovljici in Loški muzej v Škofji Loki ter v javnem prostoru. Osrednje razstavno prizorišče bienala pa bo že več let prazen prostor nekdanje pokrite garaže v tretjem nadstropju kranjskega Globusa, delo arhitekta Ravnikarja.
Vse dodatne informacije najdete na: www.layer.si/bien

SEZNAM RAZSTAV V OKVIRU BIENALA

LOKACIJE

_______ ________
Producent / Producer: Zavod Carnica
Koproducenti in partnerji / Co-producers and partners: Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Fakulteta za dizajn Univerze na Primorskem, Kèlekè Shop, Gorenjski muzej, Loški muzej Škofja Loka, Muzeji radovljiške občine, Prešernovo gledališča Kranj, Mestna knjižnica Kranj, Visit Kranj, Metalka zastopstva holding, Tekstilno tehnološki fakultet Zagreb, TAM-TAM Inštitut, AqufilSLO, Svetlobna gverila, Zavod za varstvo kulturne dediščine, enota Kranj, Župnišče Kranj, Zavod za gradbeništvo Slovenije, Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani, BOWB – Biennale of Western Balkans
Projekt sofinancira / The project is co-financed by: Mestna občina Kranj

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila