Več avtorjev

BIEN 2021 v Radovljici

četrtek, 20. 05. 2021
- sobota, 14. 08. 2021
Radovljica
V Radovljici se projekti bienala tekstilnih umetnosti BIEN 2021, ki skozi medij tekstil obravnavajo čebele, naravo in skupnosti, odpirajo prav na Svetovni dan čebel.
Skupina študentov 1. letnika Fakultete za dizajn: SANJSKI ČEBELNJAK
Atrij Šivčeve hiše
Skozi raziskovanja različnih načinov prepletanj in zapletanj različnih tekstilnih in netekstilnih materialov so nastali abstraktni tekstilni vzorci ujeti v šestkotno obliko lesenih okvirjev, ki kot skupek tvori satovje v panju.
Sodobni tekstilni center Kreativnice: GOZD
Staro mestno jedro Radovljice
Nina Vastl Štefe, Anja Musek, Lili Panjtar, Silva Horvat in Ladka Peneš iz Kreativnic povezujejo tekstilno umetnost in skupnost ter prepletajo različne naravne materiale, tekstilne tehnike tkanja, polstenja, prešivanja, tiskanja, barvanja z rastlinami, predenja in kvačkanja.
Sodobni tekstilni center Kreativnice: REKE
Staro mestno jedro Radovljice
REKE poudarja izčiščeno oblikovanje ter preproste linije. Izhodišče za nastanek projekta je pred štiridesetimi leti stkano volneno blago. Reke povezujejo kraje, mesta, države. Mostovi in brvi povezujejo različne strani rečnih strug. Hkrati pa skupno delo in kreiranje skupnih idej povezuje, odpira in razvija sodobne skupnosti.
--
Organizacija: Zavod Carnica, Muzeji radovljiške občine, Fakulteta za dizajn, pridružene članice Univerze na Primorskem, in Sodobni tekstilni center Kreativnice

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila