BIEN 2021 v Škofji Loki

petek, 4. 06. 2021
| 00:00
Loški grad, Škofja Loka
BIEN 2021 v Škofji Loki
4. 6.–14. 8. 2021
Loški grad in pred stavbo Kašče, Škofja Loka
Odprtje: Petek, 4. 6. ob 20h
Svetlobni objekt Presejanje svetlobe, intervencija v muzejsko zbirko Zbudi se! in video selekcija Prosimo, ne pozabite nositi mask
Loški muzej Škofja Loka v sklopu bienala predstavlja tri projekte, ki bodo na ogled med 3. junijem in 14. avgustom. Pred stavbo Kašče bo na ogled svetlobni objekt, ki je nastal kot raziskovanje zgodovine sitarstva. Rokodelska obrt, značilna za kraje med Škofjo Loko in Kranjem, je postala navdih za delo Presejanje svetlobe, ki ga je ustvarila interdisciplinarna skupina študentov.
V projektu Zbudi se!, ki se tematsko navezuje na 100. obletnico rojstva nemškega umetnika Josepha Beuysa, sodeluje 23 študentov Fakultete za dizajn. Z muzejsko intervencijo v stalno zbirko obrti v Škofjeloškem muzeju se projekt posveča vizualnemu komentarju sodobnih družbenih okoliščin. Študentje jih sporočajo v formi tekstilne vrečke (“tote bag”).
Razstava selekcije kratkih videov, ki jih je izbrala tekstilna umetnica in podjetnica Špela Gale, bo na ogled v muzejski dnevni sobi. Naslovljena “Prosimo, ne pozabite nositi mask” predstavlja mednarodne tekstilne umetnike, ki na duhovite, angažirane in neobičajne načine komentirajo novo normalnost.
Organizacija: Zavod Carnica
Soorganizacija: Loški Muzej Škofja Loka, Naravoslovnotehnična fakulteta Univerze v Ljubljani, Fakulteta za dizajn Univerze na Primorskem, Forum Ljubljana (Svetlobna gverila) in številni drugi partnerji

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila