BIEN 2021_ LOKACIJE IN ODPIRALNI ČASI

sreda, 26. 05. 2021
- sobota, 14. 08. 2021
Kranj, Radovljica, Škofja Loka
Na bienalu se predstavlja 80 umetnikov, umetnic, oblikovalk, raziskovalk, kolektivov in študentskih projektov 127 študentov in študentk Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Fakultete za dizajn, pridružene članice Fakultete na Primorskem in Tekstilno-tehnične fakultete Univerze v Zagrebu.
Poleg razstav na več kot 25 lokacijah v Kranju, Škofji Loki in Radovljici, se med 26. majem in 14. avgustom odvije vrsta umetniških rezidenc in spletni program.
BIEN črpa iz dediščine industrije in identitete prostora.
Posveča se tekstilijam, trajnostnim materialom in principom, spodbuja interdisciplinarno umetniško povezovanje in posebno pozornost namenja najboljšim delom aktualne študentske produkcije.
Producent / Producer: Zavod Carnica
Koproducenti in partnerji / Co-producers and partners: Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Fakulteta za dizajn Univerze na Primorskem, Kèlekè Shop, Gorenjski muzej, Loški muzej Škofja Loka, Muzeji radovljiške občine, Prešernovo gledališča Kranj, Mestna knjižnica Kranj, Visit Kranj, Metalka zastopstva holding, Tekstilno tehnološki fakultet Zagreb, TAM-TAM Inštitut, AqufilSLO, Svetlobna gverila, Zavod za varstvo kulturne dediščine, enota Kranj, Župnišče Kranj, Zavod za gradbeništvo Slovenije, Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani, BOWB – Biennale of Western Balkans
Projekt sofinancira / The project is co-financed by: Mestna občina Kranj
Hvala donatorjem: SLO CRO Poslovni klub, 3fs, Odeja, Aquafilslo, RogLab, Žolna šport, Luma, Inplet, Samson Kamnik
VEČ INFORMACIJ: https://layer.si/bien/

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila