sobota, 27. 06. 2020
Layerjeva hiša

BIEN DIY: delavnici e-tekstila

♾ E-tekstilni zvočnik @ Layerjeva hiša, sobota, 20. junij, od 10.00-13.00 (max 10 udeleženci_ke)
♾ E-tekstilni MP3 predvajalnik @ Layerjeva hiša, sobota, 27. junij, od 10.00-13.00 (max 10 udeleženci_ke)

BIEN Kranj in Layerjeva hiša organizirata program integriranih praks v umetnosti in elektroniki. Mentorja delavnic sta Lavoslava Benčič in Nejc Stupan, tehnično podporo nudi Matic Potočnik, asistent produkcije je Vid Šimenc.

Delavnici "E-tekstilni zvočnik" in "E-tekstilni MP3 predvajalnik" sta namenjeni praktičnemu prikazovanju in izvajanju postopka, v katerem tekstilne in elektronske komponente tvorijo delujoči napravi in nadomeščajo običajni MP3 predvajalnik in zvočnik. Udeleženci_ke delavnice spoznavajo osnove elektronike, akustike, mehkih vezij in e-tekstilij.

Na prvi delavnici "E-tekstilni zvočnik" se boste spoznali z osnovami analogne in digitalne elektronike, osnovne koncepte elektronike za kreativce in osnovne komponente prevodnega in neprevodnega materiala za e-tekstil. Vsak udeleženec_ka bo izdelal svoj e-tekstilni zvočnik. Na drugi delavnici boste izdelali E-tekstilni MP3 predvajalnik. Oba izdelka boste povezali v celoto in ustvarili zvočni performans.

Udeležba je brezplačna. Predznanje ni potrebno. Udeleženci_ke prinesejo svoj računalnik.
Prijave: art@layer.si

♾ ♾ ♾

Delavnici sta del projekta BIEN, njegov DIY odvod. Umetniško-tehnične delavnice odpirajo vprašanja o kranjski tekstilni dediščini in priložnostih za njeno vsebinsko obuditev. Delavnice združujejo umetnost in tehnologijo na inovativen večmedijski način.

Več o razstavi BIEN --> B I E N 2 0 2 0

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila