Bordo & Kuhlschrank

četrtek, 26. 10. 2023
| 20:00
Stolp Škrlovec

BORDO

Tomaž Štular aka Bordo se je po zaključnem prvem delu v zasedbi The Tide, podal na samostojno pot. Po dveh studijskih albumih Medzvezdje in Izgubljeni, Izštekanih na Valu202 in nekaj butičnih koncertih pa je čas za prebujenje pred domačo publiko. Tokrat bo popolnoma sam stopil pred vas in vam predstavil kako pesmi in besede zvenijo v minimalni preobleki.

Še Dihate Osamljeni in Bosi v Lai Lai svetu in Zvezdah v Mlaju na Nebu?

Šest strun, dvoje glasilke, trzalica, prsti, našpičena ušesa, lebdeče besede, prebujena čutila, kozarec, luč in rdeč stol.

 

KUHLSCHRANK

Kühlschrank je glasbeni  projekt Simona Fugine, ki je lansko jesen izdal album Konec nekega obdobja. Album zajema 13 skladb, ki so nastale v preteklem desetletju ustvarjanja in kot naslov pove, le-te zaokrožujejo neko obdobje.

Njegova besedila se ukvarjajo z odnosi – do sebe in bližnjih, do sveta in okolice – ter dojemanjem prostora in časa, v katerem živimo.

Kühlschrank se ne okvirja v določen žanr, ne zanika pa močnih vplivov glasbe, ki  je nastala na presečišču otoškega alternativnega indie rocka in britpopa.

V vmesnem obdobju se je Kühlschrank okrepil z novim članom zasedbe v živo, basistom in kitaristom Dejanom Ostermanom. Kot dvojec se zdaj želita predstaviti tudi širši publiki. Njune koncerte vselej spremljajo avtorske video projekcije, ki se prepletajo s pesmimi, dopolnjujejo liriko in rišejo atmosfero melodijam.

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Začetek koncerta točno ob 20h.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila