Božidar Sekulič
sreda, 4. 11. 2020
Stolp Škrlovec
Razstava fotografije
4. - 24. 11. 2020
Galerija Janez Puhar, Stolp Škrlovec
Odprtje razstave: sreda, 4. november ob 19.00
Dogodek prestavljamo na kasnejši termin zaradi omejitev, ki jih narekuje NIJZ za preprečevanje novega koronavirusa. O novem datumu vas bomo pravočasno obvestili. 
Odplaknjeni / Washed Away: fotografije so prišle v stik z vodo po postopku inovativne tehnike printanja digitalnih fotografij na prosojno folijo. Motivi nas popeljejo v brezskrbno življenje na plaži, v tople, svetle in svobodne trenutke poletja. Bolj kot fotografije opazujemo, bolj se nam dozdeva, da kaj takšnega v realnosti ne obstaja, če je sploh kdaj obstajalo. Tudi voda je odplaknila del spomina. Avtor na delih ujame trenutek upodabljanja postopka transformacije resničnih spominov v tiste bolj idealizirane, nostalgične in dramatične.
Božidar Sekulič se zanima za sodobne in tradicionalne umetniške prakse, posthumanizem, kapital, tuje jezike in kulture, astronomijo, potovanja, fizično zdravje, vrane in kavo.
. . .
. . .
COVID-19
Zaradi trenutne epidemiološke situacije se iz dneva v dan spreminjajo pravila izvajanja razstavne dejavnosti. Način odprtja bomo po družbenih omrežjih sporočili naknadno. Če odprtja v živo ne bodo mogoča, jih bomo v živo predvajali po spletu.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila