Satya Pene, Ajda Rep, Timotej Rosc, Hana Tavčar

cave_me

petek, 23. 04. 2021
| 16:00
| 20:00
Galerija Mahlerca
Avtorji: Satya Pene, Ajda Rep, Timotej Rosc, Hana Tavčar
Mentorice: prof. Marija Jenko, doc. Kristina Rutar, Nina Koželj
cave_me je skupinsko interdisciplinarno delo štirih podiplomskih študentov Univerze v Ljubljani; Akademije za likovno umetnost in oblikovanje ter Naravoslovnotehniške fakultete. V delu, ki bo razstavljeno v galeriji Mahlerca, razmišljajo o prostorskih principih ter povezujejo medije, v katerih primarno delujejo – keramiki in tekstilu. Projekt študentske rezidence povezuje tudi razstavo kinetične keramike πr kvadrat in bienale tekstilne umetnosti BIEN 2021.
Satya Pene (1995) je podiplomska študentka ALUO, smer Unikatno oblikovanje stekla in keramike. Diplomirala je s področja keramike pod mentorstvom prof. Mirka Bratuše na Pedagoški fakulteti, smer Likovna pedagogika ter v okviru izmenjave raziskovala v mediju porcelana na Kunstuniversität Linz. Trenutno preučuje in povezuje področje keramike z grafiko in tekstilom.
Ajda Rep (1996) je podiplomska študentka NTF, smer Oblikovanje tekstilij in oblačil. V letu 2019 je diplomirala s temo upcyclinga ter uporabe recikliranih materialov pri izdelavi tekstilnih izdelkov in igrač za otroke. Ukvarja se tudi z ilustracijo in grafičnim oblikovanjem.
Hana Tavčar je magistrska študentka NTF, smer Oblikovanje tekstilij in oblačil. Prvostopenjski študij je zaključila na ALUO, smer Slikarstvo. Izpopolnjevala se je tudi na HSLU v Luzernu, Švici (smer Ilustracija).  Svoj študij in raziskovanje usmerja predvsem v oblikovanje tekstila, ustvarja pa tudi na polju risbe in grafike.
Timotej Rosc (1998) zaključuje študij na ALUO, smer Unikatno oblikovanje. Do svojega dela pristopa eksperimentalno, raziskuje keramiko, steklo in njune meje, skulpturalni pristop pa združuje z modo in kostumografijo. Kot kostumograf deluje v gledaliških predstavah in filmu. Razstavljal je mdr. na ljubljanskem Trienalu keramike UNICUM 18 in na milanskem trienalu Broken Nature.
Več o BIEN 2021
Produkcija: Zavod Carnica
Sofinancira: Mestna občina Kranj
Galerije Layerjeve hiše so odprte od ponedeljka do petka med 11. in 13. ter med 17. in 19., v sobotah med 11. in 13. uro.
Z željo po individualnem ogledu izven odpiralnega časa se nam oglasite na info@layer.si, kjer se bomo dogovorili za ogled razstav.
Glede na epidemiološke razmere ne bo uradnega odprtja razstave, bomo pa organizirali podaljšanje delovnega časa petek, 23. aprila, od 16h do 20h. Vabljeni!
Število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost muzejev oziroma galerij končnim uporabnikom, je omejeno na 30 kvadratnih metrov na posameznega uporabnika ali na enega uporabnika, če je poslovni prostor manjši od 30 kvadratnih metrov. V vseh prostorih je nujno vzdrževanje medosebne razdalje vsaj dveh metrov, upoštevanje navodil ekipe Layerjeve hiše in spoštovanje smeri ogleda. V notranjih galerijskih prostorih in zunaj (kjer ni možno zagotavljati medsebojne razdalje dveh metrov) je obvezna nošnja maske.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila