Čompe 25 let ∣ 11. festival SubArt

torek, 2. 07. 2019
| 21:00
Terasa Layerjeve hiše

Čompe 25 let ∣ 11. festival SubArt

Terasa Kavarne Layer

Torek, 2. 7. 2019, ob 21.00

Posebno obvestilo: Koncert je zaradi dežja prestavljen v Stolp Škrlovec. Še nekaj kart bo na voljo od 19h dalje na blagajni Kavarne Layer. Rezervacij ne sprejemamo. Hvala za razumevanje!

Vstopnina: predprodaja: 15 eur/ na dan koncerta 18 eur

Vstopnice so na voljo na subart.si in na blagajni Kavarne Layer

In je tu. Veliko obeležje, polovica Abrahama in okrogla obletnica. Veličasten spomenik ali koncert ob 25 letih delovanja Čomp, največjega domačega benda z najmanjšo diskografijo. Četrt stoletja hrupanja in točno en posneti album.
25 let človeških ribic, vranov, potepuhov, rož noči, repe, Francozov … in krompirja!

Zasedbo že dolga leta sestavlja šesterica glasbeno podobno naravnanih članov igralskega oziroma širše teatrskega poklica, ki jih družita zadovoljstvo in užitek v ustvarjanju glasbe. Skupina ne priznava trendovstva, ampak v poplavi žanrov išče samosvoj muzikalni izraz in skozi raznovrstna glasbena tkiva poslušalcem podaja besede slovenskih poetov-Zajca, Rozmana, Kocbeka, Jesiha in drugih, se pa glasbeno še najbolj približa jazzu in etnu. Pri tem osrednje mesto pripada diatonični harmoniki in raznoliki vokalni interpretaciji Janeza Škofa, v kateri se kaže uspešen spoj poezije in glasbe. Svoj edini album so izdali leta 2004 in so ga poimenovali kar po sebi. Njihovi koncerti so prava redkost, kot so redkost tudi čompe, droben krompir iz doline Trente. Skupina letos praznuje 25 let in še zmeraj vedno znova navdušuje s svojevrstno in originalno cirkusantsko kabaretno glasbo, zavezano akustičnemu zvoku, s svojim edinstvenim repertoarjem, s hrupnim elanom ter razglašeno uigranostjo.

FB
https://www.facebook.com/%C4%8Compe-39948378677/

YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=BXCSH32OkPg
https://www.youtube.com/watch?v=_bZkt1qkmIc

Letos že 11. SubArt festival se od 28. 6. do 8. 7. 2019 odvija na Trainstationu, B&B poligonu in v Layerjevi hiši s široko paleto glasbenih prireditev različnih zvrsti, na katerih bodo izvajalci iz vseh koncev sveta poskrbeli, da bo vsak našel nekaj zase.

https://subart.si/

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila