2019-12-27

Stolp Škrlovec

Daniel Vezoja

Stolp Škrlovec

Petek, 27. 12., ob 21.00

Vstop prost

Daniel Vezoja je kantavtor, ki prihaja iz Brežic, pred slabim letom pa se je preselil v Dublin. Decembra 2016 je izdal svoj solo prvenec z naslovom Where the Light Resides, ki je bil pri kritikih odlično sprejet in se je kljub izidu tik pred koncem leta uvrstil na nekaj lestvic domačih albumov leta. Pri Mladini so zapisali, da je album "eden izmed najbolj zaokroženih in zrelih prvencev kakšnega slovenskega avtorja v zadnjem času. Plošča, ki še kako presega slovenske meje."

V živo ga je predstavil januarja 2017 s koncertom, ki so ga prenašali na Prvem programu Radia Slovenija. Album sta najavila dva singla: I Hope The Wind Knows z irsko pevko in kantavtorko Joanne Marie in Suzanna Smiling.

Igra z zasedbo:

Dejan Slak: električne orgle
Borut Perše: električna kitara
Tjaša Bizjak: violina
Martin Koncilija: bas
Uroš Bon: bobni

Danielova samostojna glasbena pot se je začela po razpadu bivše skupine TrainStation. Takrat se je še bolj posvetil svoji prvi ljubezni – songwritingu. V javnosti je sam prvič nastopil na open mic večeru v Dublinu. Tam se je zaljubil v lokalno glasbeno sceno in se vračal tja, kolikor je bilo to mogoče. Na ta način je prišel v stik s priznanim irskim producentom Gavinom Glassom, s katerim je kasneje v Orphan Recodring studiu posnel svoj prvenec. Od izdaje prvega singla I Hope the Wind Knows je veliko nastopal. Med večje nastope sodijo otvoritve za Liso Hannigan, Damiena Jurada in Lolo Marsh v Kino Šiški, otvoritev za Dillon v klubu A38 v Budimpešti, Festival Lent, festival MENT, Indirekt festival v Beogradu, Ferrara Art Festival v Italiji in Canalaphopic festival v Dublinu.

WEB: https://www.danielvezoja.com/

FB: https://www.facebook.com/daniel.vezoja

BANDCAMP: https://danielvezoja.bandcamp.com/

YOUTUBE:

I Hope The Wind Knows https://www.youtube.com/watch?v=JU8GKWvTHuI

Suzanna Smiling https://www.youtube.com/watch?v=k3CPJwPE05o

Where The Light Resides https://www.youtube.com/watch?v=YlV5CNjf6iM

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila