Darla Smoking & Well Gedacht (v Pritličju Ljubljana)

sreda, 25. 10. 2017
Pritličje

Dvocikel predstavlja:

Darla Smoking (SI) & Well Gedacht: Stormtrap Asifeh, Ethnique Punch, Levni (AT/TR)

Glasbena rezidenca: Layerjeva hiša, 20. - 25. oktober
Koncert v Ljubljani: Pritličje, sreda, 25. oktober, ob 21. uri
Koncert v Kranju: Trainstation SubArt, četrtek, 26. oktober, ob 21. uri
Brezplačno

Podtalna hip-hop naveza Well Gedacht, ki ustvarja na transverzali Istanbul - Dunaj, bo svoje beate in lirike premiksala z dub domačico Darlo Smoking. Samostojna koncerta zasedb z nekaterimi skupnimi, na novo in čisto sveže zapakiranimi stvaritvami, ki jih bodo fantje producirali na glasbeni rezidenci, bodo na posluh v sredo, 25. oktobra, na odru ljubljanskega urbanega centra Pritličje in v četrtek, 26. oktobra, v klubskem vzdušju kranjskega Trinstation SubArta.

Darla Smoking (SI)

Darla Smoking je sveža zasedba, ki jo sestavljata prekaljena akterja domačega podtalja – prvi skrbi za ritem, drugi pa manipulira s sempli, elektroniko in dimno zvočno kuliso. Gre za čvrsto, na dubu temelječo glasbeno entiteto, znotraj katere se prelivata sodobnost in ljudsko izročilo ter tradicija. Obenem pa Darla Smoking predstavlja glas tisočerih z vseh koncev zemeljske oble – temačna, spet drugič pa plesno lahkotna mešanica duba, elektronike, etna in glasb sveta. Maja je Darla izdala prvenec Big Bug pri založbi KAPA Records.
https://kaparecords.bandcamp.com/album/big-bug

Well Gedacht: Stormtrap Asifeh, Etnique Punch, Levni (AT/TR)

Stormtrap Asifeh je eden najbolj znanih in spremljanih turških alter raperjev, vse od trenutka, ko ga je Soundcloud izpostavil kot artista dneva, ima preko milijon sledilcev. Ustvarja med Dunajem in Turčijo, kjer je s koncerti tudi redno prisoten.
https://soundcloud.com/stormtrap
www.youtube.com/watch?v=gZvt4Seq1k4

Ethnique Punch je raper in producent, ki v svojo glasbo umešča tradicionalne elemente, repa v stari anatolščini in producia beate. Prisoten je na klubskih prizoriščih od Belina do Dunaja in Carigrada.
https://wellgedacht.bandcamp.com/album/vinyet
www.youtube.com/watch?v=H-6taRpMMnc

Levni – Aras Levni Seyhan je kitarist, beat maker in producent, tonski mojster za večino plošč svojih kolegov, redno izdaja svoje komade in sodeloje kot beatmaker in producent z različnimi akterji iz scene.
https://soundcloud.com/levni

– – –
Produkcija: Zavod Carnica, Društvo Kreatura Moonlee
Soprodukcija: Pritličje, SubArt, Prešernovo gledališče Kranj
Sofinancerji: Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Kranj
www.dvocikel.si
www.layer.si
www.moonleerecords.com
www.pritličje.si
www.trainstation-squat.org

DVOCIKEL, cikel koncertov in glasbenih rezidenc

Dvocikel raziskuje organizacijske in glasbene možnosti ter izhaja iz želje, da glasbeni publiki predstavi drugačno koncertno izkušnjo, glasbenikom ponudi prostore za ustvarjanje in jih vzpodbudi k povezovanju različnih avtorskih izrazov, v domačem glasbenem prostoru pa se nadeja sprožanja novih zamisli. Dvocikel poganjata Layerjeva hiša in Mr. Moonlee.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila