Lynne Bruning
petek, 1. 07. 2016
- sobota, 2. 07. 2016
Layerjeva hiša

Lynne Bruning: Šivana PCB odeja 

Petek, 1. julija, od 17. do 21. ure in sobota, 2. julija, od 11. do 15. ure

Udeleženci delavnice bodo pod mentorstvom Lynne Bruning, svetovno uveljavljene modne oblikovalke in pionirke e-tekstilij, z uporabo različnih tehnik šivanja, vezenja in spajkanja, izdelali unikatno odejo iz tiskanih vezij (PCB). Končni izdelek bo šivana PCB odeja, ki združuje tradicionalne obrti in elektroniko, udeleženci pa bodo tekom izdelave usvojili različna znanja o materialih in metodah za nadaljnje delo z e-tekstilijami.

Slovarček izrazov:

PCB (printed circuit board) ali po domače tiskano vezje je v najosnovnejši obliki ploščica, ki nosi in povezuje elektronske komponente, najdemo pa jih v vsaki elektronski napravi.

E-tekstilije ali elektronske tekstilije (tudi pametna oblačila) je izraz za vrsto prevodnih tekstilnih izdelkov (blago, nit, ...), v katere je moč vgraditi elektronske komponente in majhne računalnike (kot je npr. Arduino).

 

Lynne Bruning je mednarodno uveljavljenja modna oblikovalka in ustvarjalka ter inovatorka na področju nosljive umetnosti, e-tekstilij in prilagodljivih tehnologij. Poznamo jo predvsem po seriji poučnih spletnih oddaj eTextile Lounge, ter kot dolgoletno izvršno producentko legendarnega festivala Burning Man. V svojem delu združuje diplomo iz nevrofiziologije, magisterij iz arhitekture ter raznovrstne tekstilne prakse, ki so globoko zakoreninjene v njeni družinski zgodovini. Lynne tako ustvarjalno združuje svetove znanosti, tekstilij, mode in tehnologije. Njene prepoznavne, inovativne in nagrajene rešitve v tkaninah prepoznavajo več kot zgolj kos blaga ter odpirajo vrata v razumevanje kompleksnejših tehnologij oblikovanja sodobnih interaktivnih površin.

Za delavnico ni potrebnega predhodnega znanja, potekala pa bo v angleškem jeziku. Vabljeni nadobudneži vseh starosti! 

Udeležba je brezplačna in omejena na 8 oseb, prijave na info@layer.si

Delavnica poteka v sodelovanju z Društvom Ljudmila in Zavodom Projekt Atol, podprlo pa ga je Ministrstvo za kulturo RS, JSKD in Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji. Delavnica je del Festivala SubArt.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila