Delavnica fotografije 1 [Layer x Kela]

sobota, 9. 04. 2022
| 11:00
Layerjeva hiša

Delavnici fotografije

Soboti, 9. in 16. april 2022, ob 11.00

Layerjeva hiša

V Kranj prihaja fotografski prostor Kela iz Ljubljane, kjer vsem željnim znanja o postopkih izdelave fotografij in ostalih znanj o fotografiji odpirajo vrata na stežaj - v Layerjevi hiši pa bodo izvedli dve delavnici, ki vas bosta opremili z osnovnim znanjem in vas navdušili za nadaljne raziskovanje sveta fotografije!

LAYER x KELA

K sodelovanju in predstavitvi svojega delovanja smo povabili ustavarjalce odprtega prostora Kela, ki za vas pripravljajo dve delavnici:

Sobota, 9. april ob 11.00

Layerjeva hiša

CAMERA OBCURA

Sobota, 16. april ob 11.00

Layerjeva hiša

CIANOTIPIJA in FOTOGRAM / KEMOGRAM
Delavnica se izvaja v dveh delih, ki se delno navezujeta en na drugega, tako da se udeleženci  lahko prijavijo na eno ali obe.
Tekom delavnic se bomo spoznali z delovanjem fotografskih materialov, izdelali fotoaparat in se spoznali z osnovami črno-bele temnice.
Na prvi delavnici bomo spoznali kako deluje fotoaparat in izdelali zelo osnovno varianto aparta iz  vsakdanjih materialov. Fotografirali bomo direktno na fotografski papir in izdelali pozitive
Na drugi delavnici se bomo spoznali z možnostjo uporabe tako fotografskega papirja, kot tudi cianotipije (star postopek, ki bazira na svetlobni občutljivosti železovih soli in producira modre fotografije) za izdelavo podob brez fotoaparata.
Vsaka od delavnic bo trajala približno 4 ure.
Opozorilo: Pri delu bomo uporabljali različne kemikalije, ki so za zdravje sicer nenevarne, a bo  vseeno potrebna previdnost.

PRIJAVE

Prijave zbiramo na naslovu art@layer.si.

Primerno za starejše od 12. let.

Število udeležencev je omejeno na največ 10 na delavnico.

Cena posamezne delavnice: 10€

VEČ O KELI

FACEBOOK

INSTAGRAM

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila