Nives Palmić
Mahlerca

Priprave na letošnjo Hišo ilustracij, skupinsko razstavo ilustratorjev, ki se bo odprla v petek, 6. maja, so tu. Začenjamo z brezplačnimi delavnicami za odrasle, za vse, ki se želite spoznati z različnimi tehnikami ilustracije.

Prva v vrsti je delavnica ilustracije v tehniki tuša, ki jo bo vodila Veronika Potočnik: povezava

V torek, 26. aprila, pa se lahko udeležite delavnice v tehniki svinčnika in oglja z Nives Palmić.

Delavnica bo trajala 2 uri, vabljeni vsi, z ali brez predznanja! Delavnica je brezplačna, prosimo pa vas, da se prijavite na info@layer.si.

Nives Palmić je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost, smer slikarstvo. Ukvarja se z risbo in slikarstvom. Vodi delavnice in tečaje risanja in slikanja ter predava na zasebni šoli B2 v Ljubljani. Deluje kot mentorica pri zasnovi likovnih razstav ter piše kritike in tekste. V letu 2011 je izdala priročnik o risanju »Od risbe do slike« (JSKD). Živi in dela v Ljubljani.
Nives Palmić zanimajo predvsem ritem in ne zunanja forma, svoje motive postavlja v kompozicijske izreze, ki so izsek iz neke večje podobe. Zaradi tega pogosto delujejo kot vzorci ter so na meji abstraktnega. Na tem nivoju raziskuje odnos med realnim in abstraktnim, med podobo in vzorcem. V nekaterih risbah sooča dva različna ritma, kot dva različna vzorca, ki pa sta del istega sveta. Rada zasleduje neskončne različice ritmov rasti, lepoto in rahločutnost rastlinskih oblik, igre svetlobe in senc.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila