Veronika Vesel Potočnik
torek, 19. 04. 2016
- sreda, 20. 04. 2016
Mahlerca

Priprave na letošnjo Hišo ilustracij, skupinsko razstavo ilustratorjev, ki se bo odprla v petek, 6. maja, so tu. Začenjamo z brezplačnimi delavnicami za vse, ki se želite spoznati z različnimi tehnikami ilustracije.

Prva v vrsti je delavnica ilustracije v tehniki tuša, ki jo bo vodila Veronika Potočnik.

Delavnica bo trajala 2 uri, vabljeni vsi, z ali brez predznanja! Delavnica je brezplačna, prosimo pa vas, da se prijavite na info@layer.si.

Veronika Vesel Potočnik v svojem delu izhaja iz domišljijskih svetov in podob, ki nastajajo ob predelovanju miselnih in čustvenih zaznav ter predelav informacij iz okolja. Le te skozi transformacijo postanejo del notranjega sveta imaginarnih podob in na novo ustvarjenih kontekstov. Fragmenti iz različnih pripovedi se povezujejo in formirajo v novo celoto. Podobe se tako kot pri asociacijah, ki neobremenjeno odpirajo posamezne vtisnjene podobe in jih nizajo eno na drugo, tudi tu stapljajo in rojevajo spontano in sproti. Včasih se povežejo na prvi pogled nezdružljive podobe, ki producirajo popolnoma nov tok mišljenja in gledanja. Tako nastaja splet zgodb, ki kreirajo same sebe ter se kot nepredvidljive pojavljajo in spet izginevajo.

Veronika Vesel Potočnik se je rodila leta 1987 v Kranju. Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo se je vpisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, smer slikarstvo,  kjer je leta 2012 diplomirala pri prof. Hermanu Gvardjančiču in prof. Milanu Eriču. Ukvarja se s slikarstvom, grafiko  in ilustracijo. Že od nekdaj jo navdušujejo pravljice, pripovedke in drugi zapisi človeškega spomina, ki jih preoblikuje in kot na novo ustvarjene zgodbe prenaša v svoja dela. Svoja dela je do sedaj predstavila na skupinskih razstavah (U 35, Mlada umetnost iz Škofje Loke in okolice, Sokolski dom 2014, Moč podobe, Galerija Kosova graščina Jesenice, 2015) in na samostojni razstavi Tisto kar je v nas, Zavod za varstvo kulturne dediščine Kranj, 2015. Živi in dela v Kranju.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila