Andrej Štular

Delavnica Senčne lutke z Andrejem Štularjem

sobota, 23. 02. 2019
| 11:00
Stolp Škrlovec

Delavnica Senčne lutke bo trajala v dvorani Stolpa Škrlovec od 11. do 14. ure z vmesno pavzo. Mentor Andrej Štular bo udeležencem razložil nekaj osnovnih pojmov senčnega gledališča in njegove geografije, nato pa boste iz papirja in drugih propomočkov izdelali svojo lutko. Proti koncu delavnice boste senčne lutke tudi uporabili na odru. Delavnica je primerna za tiste, ki ste dopolnili 5 ali 100 let, ter vse vmes.

Prijave:
Na delavnico Senčne lutke se prijavite preko email sporočila art@layer.si. Udeležba je brezplačna, za material bo poskrbljeno.

Delavnica Senčne lutke je del spremljevalnega programa razstave Andreja Štularja Vseeno, ki bo na ogled v Layerjevi hiši, od 7. 2. do 5. 3. 2019.

Andrej Štular, arheolog vsakdanjega življenja in aktivni pripadnik sodobnega nabiralništva, se na vseh prostih stenah in zaprašenih kotih Layerjeve hiše predstavlja z obsežno pregledno razstavo. Štular na razstavi Vseeno odgovarja umetniškemu duhu časa, ko je lahko vse eno. Z navihano ljubeznijo do vseh spreobračanja vsakovrstnih kod, sistemov in jezika ter lastne ustvarjalne samozadostnosti pa nas opominja, da bo, v preprosti maniri, svet lepši, če nam za tisto eno ne bo vseeno.

Član striparskega kolektiva Strip Core in lutkovnega gledališča Nebo deluje na polju umetnosti od sredine 80. let. Na njegovi prvi samostojni razstavi v Layerjevih hiši na ogled postavlja kolaže, slike, stripe, kipce in svetlobne objekte, vedno znova nove.

www.andrejstular.net

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila