RaumZeitPiraten
torek, 31. 05. 2016
- sreda, 1. 06. 2016
Layerjeva hiša

RaumZeitPiraten (DE): LightRod / SvetloVod

Torek, 31. 5., in sreda, 1. 6., ob 18h do 21h: dvodnevna delavnica
Sreda, 1. 6., ob 21h: skupinska vizualna urbana intervencija senčnih kolažev in svetlobnih grafitov na ulicah Kranja

V sklopu programa Layer, hvala za rože, ki poteka ob razstavi Banksy, Thank You For The Flowers.

RaumZeitPirati prihajajo iz Nemčije in vas vabijo na svetlobni sprehod po Kranju. Insipirirani s strani Einsteinovega »Prostor-čas«-a si dovolijo, da ti dve dimenziji determinirata tudi njihovo ustvarjanje. Ker so pač pirati, jih ekonomski in komercialni interesi ne zanimajo, zato premikajo prostorske in časovne elemente ter gradijo svoje svetove tako, kot si želijo. SvetloVod je eden od optičnih inštrumentov, ki je nastal v njihovih laboratorijih. Primeren je za analogno projekcijo vseh vrst prosojnih objektov na ulice, pročelja, zidove in skrite kotičke, ki jih spreminja v kolektivni zaslon. V tem odprtem eksperimentu se sodelujoči sami odločajo, koliko humorja, norosti in absurdnosti bodo spustili v igro senčnih kolažev in svetlobnih grafitov.

Svetlobni grafiti uspešno križajo elektroniko, robotiko in grafitarski praxis, saj s pomočjo na stavbe usmerjenega analognega projektorja izrisujejo želene podobe s skupinsko akcijo performativnega in simboličnega »poseganja« po privatni in javni lastnini.

Cena delavnice: 10 € / 8 € za dijake in študente (v ceno je vključen ogled razstave Banksy, Thank You For The Flowers), prijave sprejemamo na info@layer.si do zapolnitve mest.

V sodelovanju z društvom Ljudmila in festivalom Svetlobna Gverila, kjer bodo 4. junija RaumZeitPirati in kranjski delavničarji tudi skupaj nastopili v ljubljanskem Botaničnem vrtu.

https://vimeo.com/raumzeitpiraten
http://raumzeitpiraten.com/
10. festival Svetlobna gverila: NARAVA
@ LJUDMILA
www.layer.si

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila