Demolition Group

petek, 20. 12. 2019
Stolp Škrlovec

DEMOLITION GROUP

Stolp Škrlovec

Petek, 20. 12., ob 21.00

Vstopnice:

>>> 10 eur v predprodaji

>>> 14 eur na dan dogodka

Prodajna mesta: olaii.com, trafike 3 DVA, OMV bencinski servisi in Kavarna Layer

V Stolpu Škrlovec legende slovenskega undergrounda predstavljajo njihov zadnji album Pojdiva tja. Slednjega zaznamuje eksplozija pronicljivih besedil, podkrepljenih z značilnim zvokom saksofona, kitarskih rifov, elektronike in arhaičnega vokala Gorana Šalamona, ki ostaja neusmiljen opazovalec in kritik stanja v družbi. Glasbena slika novega albuma je nabita s čustvi in družbenokritično noto. Z 9 novimi pesmimi Pojdiva Tja sicer nima tako neposredni aktivistični naboj, kot sta ga imela predhodna »Planet starcev« in »Zlagano sonce«, še vedno pa ohranja tako skozi glasbo, tekste in pojavnost kritičen odnos do dogajanja okrog nas. Z novim albumom se Demolition Group obračajo na posameznika in igrajo na osebna čustva vsakega obiskovalca.

»Direktni aktivizem v ljudeh sproži obrambni mehanizem, zato smo se odločili, da se tokrat obrnemo individualno na posameznika, saj so ljudje najbolj občutljivi na tisto, kar se jih neposredno dotakne« pravi pevec Goran Šalamon. »S tem albumom smo poskušali nakazati kje so tiste rane v družbi: nenehen strah, tesnoba in negotovost... to smo poskušali naslikati v Pojdiva tja«.

»Dobra prispodoba za naš album je, da je sporočilo v steklenici. Na osamljenem otoku napišeš sporočilo in ga v steklenici vržeš v morje ter neveš kam jo bo odneslo, ali bo pristala na obali, ali jo bo kdo našel, če jo bo tisti, ki jo bo odprl, znal prebrati in razumel sporočilo.« še zaključi razmislek Goran.

Z več kot 30 leti delovanja, ki sega v čase skupine Gast'r'bajtr's (1983), se na oder vračajo v prenovljeni zasedbi: Aleš Suša na saksofonu, Petar Stojanović na kitari, brata Tomi in Ivan Gregel na basu in bobnih, pevec Goran Šalamon in Matjaž Pegam, ki skrbi za zvok in produkcijo. Demolition Group so glasbeni fenomen, ki je presegel zgolj odrsko rockovsko pojavnost, temveč so se domače počutili tudi na filmu in v gledališču ter tudi na velikih odrih v tujini, tudi kot edini slovenski izvajalci, ki so nastopili na slovitem italijanskem glasbenem festivalu v San Remu. Tekom dolgoletnega delovanja so izdali že 14 albumov in jih okronali s številnimi nominacijami in nagradami.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila