Denys Masliuk

Denys Masliuk [PIANOPOLIS 2021]

četrtek, 2. 09. 2021
| 20:00
Stolp Škrlovec
Denys Masliuk
Četrtek, 2. 9., ob 20h
Stolp Škrlovec
Denys Masliuk (UA)
Ukrajinski pianist Denys Masliuk je osnove klavirja dobil v domovini. Že zgodaj so prepoznali njegov talent, zato je šolanje nadaljeval na državnem glasbenem liceju pri Akademiji za glasbo v Minsku, zatem pa na Akademiji za glasbo v Minsku v Belorusiji.
Med študijem je kot solist večkrat nastopil z Državnim simfoničnim orkestrom Belorusije in Državnim simfoničnim orkestrom Ukrajine. Leta 1996 je prejel štipendijo republike Belorusije za izjemne dosežke na glasbenem področju. Vsi ti uspehi v mladosti so mu odprli vrata na Hochschule für Musik »Hanns Eisler« v Berlinu. V tem obdobju je imel več odmevnih koncertov na festivalih v Berlinu, Stuttgartu, Lindau, Herrenchiemseeju, Bad Worishofnu, Leipzigu, Potsdamu, Münchnu in drugje, prejel pa je tudi več odmevnih nagrad na mednarodnih festivalih in tekmovanjih. S svojo bleščečo natančnostjo, poglobljeno interpretacijo in individualnim pristopom navdušuje publiko, o čemer pričajo tudi številne odlične recenzije doma in v tujini. Koncertira v Italiji, Nemčiji, Ukrajini, na Poljskem, v Belorusiji, na Hrvaškem in Nizozemskem ... V Sloveniji se je predstavil že na vseh večjih koncertnih odrih - od Slovenske filharmonije in Cankarjevega doma v Ljubljani, do Kulturnega doma v Novi Gorici - njegove recitale je posnela  tudi Radio Televizija Slovenija. Veliko svojega časa posveča tudi komponiranju. Z avtorskimi klavirskimi skladbami izkazuje izjemno poznavanje zvočnih razsežnosti svojega inštrumenta in praviloma so to navdušujoči dodatki na njegovih koncertih klasičnega klavirskega repertoarja. Denys Masliuk od leta 2004 deluje kot profesor klavirja na Umetniški gimnaziji v Kopru. Njegovi učenci so nagrajenci državnih in mednarodnih tekmovanj. Svoje znanje in izkušnje posreduje mlajšim generacijam na poletnih šolah, seminarjih in masterclassih.

Celoten program festivala Pianopolis 2021

-- Vstopnice

Vstopnice so na voljo po festivalskih dnevih:
Četrtek, 2. 9.: https://bit.ly/denys-masliuk-pianopolis (5 €)
Nakup lahko opravite na spletni platformi olaii.com (direktne povezave so zgoraj), v katerikoli poslovalnici Trafik 3DVA, na bencinskih servisih OMV in v kavarni Layerjeve hiše (Tomšičeva ulica 32, Kranj).
Rezervacij za vstopnice ni.
Dogodek bomo izvedli po navodilih NIJZ, ki bodo veljala med 2. in 4. septembrom 2021.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila