Didge
petek, 7. 10. 2016
Stolp Škrlovec

Didge je progresivna/psihedelična rock naveza starih prijateljev iz idiličnih krajev severno od Kranja. Jedro benda v najrazličnejših inkarnacijah deluje že več kot desetletje, pod imenom Didge pa so kranjski publiki znani od leta 2012. Malo kasneje se je ustalila tudi aktualna zasedba: Miha Markun – kitara, vokal; Martin Naglič – kitara, vokal; Žan Jelovčan - bas, vokal in Andrej Gregorc – bobni. Skupina je iz skromnih začetkov v metalski glasbi skozi leta razvila svojevrstno mešanico najrazličnejših glasbenih stilov, neortodoksnih ter dinamičnih struktur pesmi in konceptualne tematike besedil, ki kljub večplastnosti drži rdečo nit in ostaja dokaj preprosta in univerzalna. Letos poleti so prispevali zgodnjo različico komada Wide-Eyed Watchers za Denktimes Compilation 2016, promocijsko kompilacijo, ki so jo zapekli skupaj z Armaroth, Mutism, Sen, GMB in Amalgam, sedaj pa bend že nestrpno odšteva dneve do izida prvenca.

Po več letih improvizacije, pisanja, aranžiranja, snemanja in poliranja vas Didge vabijo na nastop ob izidu prvega albuma, naslovljenega Encounters in Endless Grey.
Album, ki je nekakšna moderna mešanica progresivnega in psihedeličnega rocka, popa, metala in še česa, je večinoma nastal v starem zaklonišču na Planini v produkciji benda samega, na pomoč pa so priskočili Ruža iz Negligence Studia, kjer so bili posneti bobni, Nejc Košir, ki je prispeval naslovnico in bendi iz Placa z moralno podporo in konstruktivno kritiko. Plošča je zasnovana na konceptu »flashbackov« iz ne tako naključnih odsekov življenja neimenovanega posameznika, in se ukvarja predvsem s propadom iluzij, ki si jih ustvarjamo skozi celo življenje.
Mrkun, Marti, Žan in Andre smo za vas pripravili poseben podaljšan set, na katerem bo poleg celotnega prvenca mogoče premierno slišati tudi nekaj povsem novega materiala. Vabljeni torej 7. oktobra v Kranj na skrbno izbrano mero dobre glasbe. Vstop je prost.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila