Dražba unikatnih koles

petek, 7. 07. 2017
Layerjeva hiša

Prenovljena unikatna kolesa štirih kranjskih umetnikov bomo na ogled postavili v petek, 7. julija. Kolesa bomo dražili in izkupiček namenili postavitvi pokrite kolesarnice. Kolesarnica bo v javni uporabi za obiskovalce kranjske kulturne četrti in bo stala na vrtu nekdanje stanovanjske hiše med Layerjevo hišo in Stolpom Škrlovec.
Okoli kolesarnice nastaja skupnost mestnega in rekreativnega kolesarjenja v Kranju. S kratko anketo (4 min) vas sprašujemo, kakšne vsebine si želite (so to popravljalnica koles, delavnice, kolesarske informacije, predstavitve itd.).
 
Na dražbi se predstavljajo štiri kolesa sodelujočih umetnikov:
 
Maruša Štibelj, diplomirana likovna pedagoginja, je kranjska umetnica in ustvarjalka, ki se posveča hranjenju in ponovni reprezentaciji spominov. Mlada slikarka svoje motive prikazuje v inovativni tehniki kolažev, takšno je tudi njeno vintage kolo.​​
Polona Filiplič je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani na oddelku za oblikovanje vizualnih komunikacij, smer ilustracija. ​Z diplomskim delom se tudi prvič uvrsti na 12. Bienale slovenske ilustracije.
​Tanja Gerkman, grafična oblikovalka in urbana umetnica, se na svoji ustvarjalni poti povezuje z oblikovanjem knjig, kreativnimi komunikacijami in ulično umetnostjo. Zanimajo jo nekonvencionalni pristopi do različnih vrst ustvarjanja.
Žiga Rautner je mladi oblikovalec, ilustrator in stripar. V svojem delu ga navdihujejo različni motivi, žene pa ga neobremenjena ustvarjalna energija. Duhovita, pronicljiva, živahna in sproščena je njegova likovna estetika.

KOLESARSKE NOVICE

Layerjeva mednarodna ekipa bo sodelovala na rekreativni kolesarski dirki Rekreatur! Na, enostavno rečeno, najbolj zanimivo kolesarsko rekreacijsko prireditev, kar si jo lahko zamislite, se lahko prijavite tudi vi do 24. julija.
 
Ob kolesarskem prazniku, 29. in 30. julija, Kolesarski klub Kranj v sodelovanju z Gorenjskim muzejem od 24. 7. do 4. 8. v avli Mestne občine Kranj pripravlja razstavo o kranjskem kolesarstvu skozi čas.
 
Ali ste vedeli, da letos poteka 200 let od izuma kolesa?
Izumil ga je nemški gozdar in raziskovalec Karl Freiherr von Drais. Zato še danes uporabljamo popačenko “drajsanje” in poimenovanje predhodnika kolesa drezine oz. poganjalca.

KRATEK VPRAŠALNIK

Vzporedno s postavitvijo kolesarnice si želimo združiti široko in razgibano kolesarsko skupnost, da se bomo lažje družili, se informirali in razvijali v smeri, ki si jo želimo vsi. Sodelujte v kratki anketi!

Kratka anketa je na voljo na tej povezavi: goo.gl/forms/3qxJN9tLEnIyTsVc2

 

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila