Duo Jenner/Mori

sobota, 8. 06. 2019
| 21:00
Pungert

Duo Jenner/Mori

Koncert na Pungertu
Sobota, 8. 6. 2019, ob 21h

Vstopnine ni

Kreativno sodelovanje dveh izvrstnih glasbenikov, Boruta Morija (harmonika) in Igmarja Jennerja (violina), se  je pričelo v letu 2004, ko sta se srečala na Univerzi za glasbo v Gradcu. Zelo kmalu sta razvila lasten prepoznavni slog muziciranja, s katerim sta navduševala poslušalstvo po klubih in koncertnih dvoranah. Pri tem sta prepletla zvočne tradicije z različnih koncev sveta in jim dodala svojo osebno noto. Njuna glasba diha v posebnem sožitju pisane palete glasbenih zvrsti ter se spogleduje z jazzom.

Leta 2009 sta posnela avtorsko zgoščenko z naslovom Perunika, za katero sta v letu 2010 prejela prestižno avstrijsko glasbeno nagrado Austrian World Music Award. Ta jima je odprla pot na različne koncertne odre in festivale po Evropi. Izjemna tehnična dovršenost in uigranost ter eleganca in melanholična umirjenost tega dua je garant za popolno koncertno doživetje.

Borut Mori je po končani srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru nadaljeval študij harmonike na Univerzi za glasbo v Gradcu. V času šolanja je na državnih in mednarodnih tekmovanjih prejel več nagrad. Po končanem študiju se je posvetil avtorski glasbi, ki jo z različnimi zasedbami predstavlja v Avstriji, Nemčiji, Madžarskem, Italiji, na Hrvaškem, Slovaškem ter v Sloveniji. Snemal je za različne izvajalce v etno, world, jazz, šanson in avantgardnih glasbenih zvrsteh.  Njegovo ustvarjanje je posnelo več nacionalnih radijskih in televizijskih hiš.

Igmar Jenner se je rodil leta 1980 v Berlinu. Študij violine je končal na Univerzi za glasbo v Gradcu pri prof. Anke Schittenhelm. Leta 2005 je bil štipendist Inštituta »Henry Mancini« v Los Angelesu v okviru katerega je koncertiral in snemal z znanimi imeni jazzovske glasbe kot so: Vince Mendoza, Dave Liebman, Peter Erskine in drugi. Je ustanovitelj in vodja godalne zasedbe »Strings Syndicate«, deluje pa tudi v drugih zasedbah: Strings Syndicate, Radio Strings Quartet Vienna, Capella Calliope, Roland Neuwirth Extremschrammeln, Schenanigens. Koncertiral in snemal je z naslednjimi glasbeniki: Michael Mantler, Christoph Ogiermann, Robby Musenbichler, Peter Gruber, Ed Partyka, Vince Mendoza, Patrick Williams…

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila