Primož Hladnik, Boris Benko

Duo Silence [PIANOPOLIS 2021]

sobota, 4. 09. 2021
| 21:00
Stolp Škrlovec
Primož Hladnik (SI) in Boris Benko (SI)
Pianist Primož Hladnik in vokalist Boris Benko sestavljata Duo Silence, sta doslej napisala glasbo za več kot 40 gledaliških, lutkovnih in plesnih predstav. Za seboj imata številna sodelovanja s priznanimi režiserji, kot so Tomaž Pandur, Aleksandar Popovski, Matjaž Berger, Matjaž Pograjc in Primož Ekart. Doslej sta izdala pet albumov avtorske glasbe ter štiri albume z gledališko glasbo. Duet redno sodeluje s skupino Laibach - pod njunim okriljem je leta 2006 izšel sedmi album skupine Laibach z naslovom Volk. Leta 2015 sta Laibach in Silence postali prvi zahodni zasedbi, ki sta nastopili v Severni Koreji. Duet je za gostovanje priredil skladbe iz muzikala Moje pesmi, moje sanje, ki so izšle leta 2018 na plošči Sound of Music.
Glasbenika pišeta tudi glasbo za film. Duo Silence je tako sodeloval pri filmih Slovenka (2009), Projekt: Rak (2013) in Nočno življenje (2016) Damjana Kozoleta ter Zgodovini ljubezni (2019) Sonje Prosenc.
Duo Silence bo na koncertu v okviru festivala Pianopolis predstavil izbor skladb iz svoje 25-letne kariere. Glavnino programa bodo tvorile skladbe iz studijskih albumov Ma non troppo (1997), Unlike a Virgin (1999), Vain (2004) in Musical Accompaniment for the End of the World (2012).  Na repertoarju bodo med drugim dela, napisana za predstave Tomaža Pandurja, Matjaža Pograjca in drugih priznanih domačih ustvarjalcev. Predvsem pa: Tišina bo ozvočena.
-- Vstopnice
Vstopnice so na voljo po festivalskih dnevih:
Četrtek, 2. 9.: https://bit.ly/denys-masliuk-pianopolis (5 €)
Nakup lahko opravite na spletni platformi olaii.com (direktne povezave so zgoraj), v katerikoli poslovalnici Trafik 3DVA, na bencinskih servisih OMV in v kavarni Layerjeve hiše (Tomšičeva ulica 32, Kranj).
Rezervacij za vstopnice ni.
Dogodek bomo izvedli po navodilih NIJZ, ki bodo veljala med 2. in 4. septembrom 2021.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila