Dvocikel ⨂ Pianopolis: Rok Zalokar ⨂ Gašper Torkar
petek, 9. 10. 2020
Glasbena šola Kranj
Petek, 9. oktober, 20.00
Dvorana Glasbene šole Kranj, Trubarjev trg 3
Vstop prost
Zaradi upoštevanja navodil NIJZ za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom je število mest na dogodku je omejeno --> prosimo, da svojo udeležbo sporočite na rezervacije@layer.si. Hvala!
Na post-karantenskem Dvociklu združujemo pianista Roka Zalokarja in vsestranskega umetnika Gašperja Torkarja. Slednji bo tokrat prevzel vlogo producenta, medtem ko se bo Rok osredotočil na klavir. Brez posebne obremenjenosti z žanrom se bosta poigravala s kombiniranjem elektronske produkcije in akustičnega klavirja. V načrtu imata procese kot so raziskava sampling tehnik klavirja, improvizacija kot kompozicijski proces in produkcija prepariranega klavirja. Brez skrbi, fanta bosta na odru narazen vsaj meter in pol!
Naprošamo vas, da se tudi sami držite varnostnih ukrepov, nosite masko in držite varnostno razdaljo.
/ROK ZALOKAR (SI)/
Rok Zalokar je pianist in skladatelj iz Ljubljane. Po letih študija in življenja v Rotterdamu in Kobenhavnu, je zdaj pomemben akter Ljubljanske (ob)jazzovske scene. Poleg solo glasbenega udejstvovanja in vodenja svojih skupin, tudi kurira serijo odprtih jam sešen večerov Impronedeljek v Kinu Šiška.
Njegov glavni fokus je klavirski trio, s katerim je aktiven od leta 2011.
Poleg tria Rok raziskuje različne formate zasedb, ki izzivajo konvencionalne žanrske parametre. Med njimi najbolj izstopajo avantgardni pop trio Kukushai, vokalno – klavirski duo Dvojina in hiphop-noise-jazz skupina Million Ear.
Od leta 2013 je Rok kot (so)vodja zasedb izdal že enajst albumov z avtorsko glasbo, njegovo delo pa ni ostalo neopaženo. Poleg rednega igranja na
domačih in tujih festivalih je prejemnik Jazzona za najboljšo kompozicijo
in izvedbo ter mednarodne nagrade Erasmus Jazz Prize.
/GAŠPER TORKAR (SI)/
Gašper Torkar je večstranski umetnik, ki primarno dela z jezikom in zvokom v različnih kontekstih. Poleg raziskovanja klubske glasbe je naredil glasbo za več gledaliških del, instalacij in performansov.
Njegov debitantski EP “Dreams of Others”, izdan pri založbi Kamizdat leta 2017, je bil na eni strani tehnična vaja v variacijah zvočnega pritiska in hrupa, na drugi pa nadaljevanje umetniškega procesa levitve, pogosto uporabljene teme in metode pri njegovem delu.
Leta 2018 je začel z organizacijo klubskih večerov NANI MO v klubu Monokel, na katerih se posveča raziskovanju bolj futuristični in ekspresivnih plati klubske kulture.
/DVOCIKEL, cikel koncertov in glasbenih rezidenc/
Dvocikel raziskuje organizacijske in glasbene možnosti ter izhaja iz želje, da glasbeni publiki predstavi drugačno koncertno izkušnjo, glasbenikom ponudi prostore za ustvarjanje in jih vzpodbudi k povezovanju različnih avtorskih izrazov, v domačem glasbenem prostoru pa se nadeja sprožanja novih zamisli. Dvocikel poganjata Layerjeva hiša in Mr. Moonlee.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila