DVOCIKEL: HAIKU GARDEN X DULASH

četrtek, 24. 10. 2019
| 20:00
Klub K4

Dvocikel predstavlja!

V tokratni ediciji koncertnega cikla Dvocikel moči združujejo ljubljanski shoegazerji Haiku Garden in DJ/producent Dulash aka Štefan Cerjak! Domači šefi Haiku Garden bodo v Layerjevi hiši skrbno mešali sanjave melodije, začinjene z grobostjo udarnih kitar, medtem, ko bo Dulash zvočno sliko zasolil z elektronskimi vložki. Ob tem obljubljajo prav poseben Haiku Goulash! Vaš novi najljubši recept lahko poskusite 12. oktobra v Stolpu Škrlovec. Vstop prost!

Glasbena rezidenca: 5. - 12. oktober @ Layerjeva hiša
Koncert v Kranju: sobota, 12. oktober, ob 20h @ Stolp Škrlovec
Koncert v Ljubljani: četrtek, 24. oktober, ob 20h @ Klub K4 (Vstopnina na dan dogodka: 7 eur, v predprodaji: TBA)

HAIKU GARDEN (SI)

Igrajo glasno in hrupno kitarsko glasbo s primesmi popa, v živo pa jih podprejo tudi sanjave vizualije. Koncertirali so podolgem in počez: Avstrija, Češka, Srbija, Hrvaška, Poljska itd., med drugim nastopili tudi na festivalih v Moskvi in v Liverpoolu. Kino Šiška so ogrevali za velika imena, kot so SUUNS in The Jesus & Mary Chain. Njihov štiklc ‘Rosetta’ iz EP-ja je bil celo izbran kot Song of the day na radiu KEXP iz Seattla. Prvi dolgometražni album ‘Where If Not Now’, izdan lani pri KAPA Records, je bil deležen številnih odličnih recenzij doma in v tujini. Med drugim je bil denimo v reviji Mladina izbran za domačo ploščo leta, na portalu Muzika.hr pa je pristal na drugem mestu najboljših albumov iz ex-yu regije. Za majsko epizodo oddaje Izštekani na Valu 202 so priredili svoj standardni repertoar v akustično izvedbo in ga prearanžirali. Oddaji je sledilo nekaj dobro sprejetih akustičnih oz. izštekanih koncertov, kmalu pa bo izšel tudi digitalni live album oddaje.

https://www.youtube.com/watch?v=tXY0Qhf0Hgw
https://kaparecords.com/artist/haiku-garden/
https://kaparecords.bandcamp.com/album/where-if-not-now-2

DULASH (SI)

Štefan Cerjak a.k.a. Dulash je glasbeni producent, didžej, organizator dogodkov in poznavalec elektronske glasbe, ki na glasbeni sceni aktivno deluje od leta 2005. Kot del zasedbe Niplodok se je svetovni javnosti predstavili na platformi Boiler Room leta 2017. Pred tem je v omenjeni zasedbi nastopal na festivalih Flow Ljubljana, Lent, Bikofest ter na klubskih dogodkih doma in v tujini. Od leta 2012 soustvarja in pomaga pri organizaciji kompilacije in istoimenskih dogodkov Chilli Space. Na teh je izdajal tudi sam pod imenom Stashman in snoval različne projekte. Približno enkrat letno skupaj z zasedbo WSBD predstavijo svojo verzijo elektronskih improvizacij. Samostojno kot Dulash Der DJ pa je nastopal na festivalih Exit in Dimensions ter v klubih kot so 20/44 (Beograd), Flex (Dunaj) in Masters (Zagreb). Oblikoval je zvok prvenca skupine Matter, prvo samostojno ploščo Sunny Suna ter produciral in oblikoval štiri skladbe za kompilacijo K4 Format. Trenutno čas posveča svojemu solo prvencu, načrtuje pa tudi plošči z zasedbama Niplodok in Maintain.

https://soundcloud.com/dulashderdj

DVOCIKEL, cikel koncertov in glasbenih rezidenc

Dvocikel raziskuje organizacijske in glasbene možnosti ter izhaja iz želje, da glasbeni publiki predstavi drugačno koncertno izkušnjo, glasbenikom ponudi prostore za ustvarjanje in jih vzpodbudi k povezovanju različnih avtorskih izrazov, v domačem glasbenem prostoru pa se nadeja sprožanja novih zamisli. Dvocikel poganjata Layerjeva hiša in Mr. Moonlee.

http://www.dvocikel.si/

Produkcija: Zavod Carnica, Društvo Kreatura Moonlee

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila