DVOCIKEL: Ingver in Gverilke ⨂ Zlatko Djogić

petek, 10. 12. 2021
| 20:00
Stolp Škrlovec
Glasbena rezidenca v Layerjevi hiši
>> Glasbena rezidenca: 5.–10. 12. 2021

>> Koncert v Kranju: Stolp Škrlovec, petek, 10. 12. // Vstop prost

>> Koncert v Ljubljani: Klub Gromka, petek, 17. 12. // Vstop prost

Ingver in Gverilke je performativni pevski trio z naborom avtorskih, pobako in podedovanih pesmi. Bend po poteh Neferstva. Grupa se inspirira s šolskimi sistemi, vzgojnimi ter varnostnimi ukrepi, ljudskim izročilom in daje šanse samoorganiziranju. Premore več inštrumentov kot članic – harmonike, pojočo žago, tamburico, sintisajzer in trostrunsko bas kitaro. Imajo tudi več sadik paradažnika kot je zemlje, nove grede so v nastajanju. Glas jim predstavlja prvi inštrument, od večglasja do improvizacije. Njihovi vplivi so orkester in zbor Etno histeria, bolgarske ljudske ter ostale ljudske pesmi iz Regije, Damir Avdić ter klubska scena od Sežane do Ljubljane. Grupa se je formirala s koncem poletja 2019, ampak poznajo se že dolgo. Nastale so iz dalje, v komuni na luni in stale bodo če bo treba, obstale pa dokler ne bo prelita zadnja kaplja rakije. Otrok pravičnik sedi v vročem zraku in se gunca.
Ingver in Gverilke so: Mojca Marija Frida, Enja Rojenica in Eva Boke Ziblje.
Zlatko Djogić se je rodil leta 1989 v Ljubljani. Diplomiral je na Filozofski fakulteti, smer Etnologija in kulturna antropologija. Že v srednji šoli je med odmorom s prijatelji ustanovil skupino, ki je kasneje s spremenjeno in dopolnjeno zasedbo prerasla v Prismojene profesorje bluesa. V skupini, kjer je bobnar in vokalist, je spoznal svojo ljubezen do glasbe in njeno osrednjo vlogo pri njegovem umetniškem izražanju. Tekom njegove glasbene poti je začel igrati še druge inštrumente: klavir, kitaro, DIY plastične slamice, lonci, zvonci, ableton itd. S Tomažem Šantlom sodeluje v avdio/vizualnem projektu OriginalCopy.
– o –
DVOCIKEL, cikel koncertov in glasbenih rezidenc
Dvocikel raziskuje organizacijske in glasbene možnosti ter izhaja iz želje, da glasbeni publiki predstavi drugačno koncertno izkušnjo, glasbenikom ponudi prostore za ustvarjanje in jih vzpodbudi k povezovanju različnih avtorskih izrazov, v domačem glasbenem prostoru pa se nadeja sprožanja novih zamisli. Dvocikel poganja Layerjeva hiša, podpira pa ga Ministrstvo za kulturo RS.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila