DVOCIKEL: PRSA ⨂ DIAMOND TERRIFIER CIPHER _ LJUBLJANA

sobota, 23. 10. 2021
| 21:00
Pritličje, Ljubljana

Dvocikel: PRSA X Diamond Terrifier Cipher 

Cikel glasbenih rezidenc in koncertov

>> Glasbena rezidenca: 16. - 24. 10. 2021

>> Koncert v Kranju: Stolp Škrlovec, petek, 22. 10. ob 21.00 // Vstop prost

>> Koncert v Ljubljani: Pritličje, sobota, 23. 10. ob 21.00 // Vstop prost -- več tule

Dvocikel predstavlja glasbeno rezidenco, sodelovanje in cikel koncertov slovenskega Ansambla PRSA in ameriškega Diamond Terrifier Cipherja. Avdio vizualna poslastica bo mešala zvoke saksofona in elektronike, tresla stene in podirala meje, vse skupaj pa bodo začinile še projekcije izpod rok Troublea.

Diamond Terrifier Cipher (US) je zamisel Sama Hillmerja, odličnega glasbenika iz New Yorka, ki je odgovoren za neštete nepozabne večere, ki odpirajo um, tresejo stene in premoščajo solo inkarnacije saksofona in elektronike pod vzdevkom Diamond Terrifier. Hillmerjeva nova banditska posadka, Cipher, sestavlja štiri svetovne in generacijske čudeže: veliko skrivnost newjorške glasbene scene Michaela Beharieja na kitari, sintetizatorjih in efektih; soustanovitelja Ciba Matta, Miho Hatorija, na vokalu; in studijskega čarovnika / kitarskega devianta, Dona Devoreja kot scenografa. The Cipher je zadnji dve leti improviziral, se motil in topil po newyorških prizoriščih, preden se je namestil v Donov studio in posnel štiri čarovnije za svoj istoimenski prvenec Chapel Master. Skladbe kot sta “Art is War” in “Action Fortress” igrajo kot dvojčki, ki so prepleteni z duhovitimi vokalnimi vzorci.

Ansambel PRSA (SI) je kolektiv štirih audio-vizualnih umetniških raziskovalcev in tehnikov. Njihovi nastopi stremijo k potiskanju meja žive elektronske glasbe ter vključujejo premišljeno rabo povratnih zank, analize in oblikovanja signalov, bodisi v kontekstu glasbenih/kulturnih kodov, kot tudi materiala za intermodulacijo instrumentov, luči in projekcije.

– o –
DVOCIKEL, cikel koncertov in glasbenih rezidenc
Dvocikel raziskuje organizacijske in glasbene možnosti ter izhaja iz želje, da glasbeni publiki predstavi drugačno koncertno izkušnjo, glasbenikom ponudi prostore za ustvarjanje in jih vzpodbudi k povezovanju različnih avtorskih izrazov, v domačem glasbenem prostoru pa se nadeja sprožanja novih zamisli. Dvocikel poganja Layerjeva hiša, podpira pa ga Ministrstvo za kulturo RS.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila