Dvocikel10: Roj le treh x Jasna Kolar

petek, 8. 09. 2023
| 20:00
Stolp Škrlovec

Dvociklirajo
Vid Drašler – bobni
Ivo Poderžaj – kitara
Žiga Jenko – vokal
Jasna Kolar - saksofon

 

Trio ROJ LE TREH je stržen Rojišč – ponedeljkovih improvizatorskih srečanj pod sedaj že zbuldožeriranim vrhniškim bazenom ob pomoči društva HUDO. Trojica se je na teh večkrat soočila in mimogrede postala stalna občasna zasedba.
Sredi mrtvila aprila 2020 je trio posnel material, ki ga v živo kajpak ne boste slišali, saj gre za improvizirane freske brez vnaprejšnjih smernic. Studijska obdelava je posegla “le” v prostorsko umestitev, razmerje in frekvenčne obsege inštrumentov brez naknadnega nasnemavanja. Drašler uporablja majhen razširjen set tolkal in zvočil. Jenko in Poderžaj se poslužujeta efektov in looperja.

 

JASNA KOLAR je saksofonistka, ki je aktivna v različnih zasedbah klasične, jazz in improvizirane glasbe. Z opravljeno maturo na Umetniški gimnaziji I. Gimnazije v Celju - smeri klasični saksofon pod mentorstvom prof. Aleša Logarja, MA, svoje izobraževanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana - smer Jazz saksofon - pod dosedanjim mentorstvom prof. Klemna Kotarja. Z zasedbo Olfamoštvo je nastopila na festivalih In memoriam prof. Peter Hafner 2017 v Škofji Loki, Ment 2017 v Ljubljani, Druga godba 2018, DobiaArt 2018 v Italiji in v sklopu razstave Automagic nizozemske umetnice Anouk Kruithof v fotopubu. V produkcijah Zavoda Sploh je nastopila na festivalih sodobne improvizirane glasbe: Zvokotok in Neforma, Friforma sicer prireditelja KUD Mreža Metelkova ter na performansu Sound Explicit 2017 v zasedbi Dré Hočevar Coding of Evidentiality. Kot članica mladih raziskovalcev I je nastopila z zasedbo Subconscious rituals v sklopu festivala Jazz Cerkno 2018 in delavnice Jazzinty 2018 v Novem mestu. V zadnjih letih je locirana v Mariboru.

Projekt podpirata Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Kranj.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila