Espacio flamenco: Dictarot

petek, 23. 07. 2021
| 20:00
Stolp Škrlovec
DICTAROT je glasbeno-plesni koncert eksperimentalnega flamenka s kontrabasom, elektroniko in zvočili svetovne glasbe. Kontrabas kot ritmično glasbilo ustvarja močno  sinergijo s flamenko plesalcem, ki nastopa v vlogi diktafona, ki z manipuliranimi zvoki pevcev, zgodovinskih oseb in lastnimi zvoki vodi hipnotizirajočo naracijo. Kontrabasist je deus ex machina, vseprisoten zvok, kozmično sevanje.
Vstop prost, lahko pa projekt podprete s prostovoljnim prispevkom na samem koncertu.
FERNANDO LERIA JIMENEZ je po svojo izobrazbo pridobival na Universidad Complutense de Madrid in Conservatorio Superior de Musica de Castilla y Leon v Salamanci. Bil je član Mladinskega orkestra Španije (JONDE), FOE Guimarães (Portugalska), glavnega simfoničnega orkestra v evropski prestolnici kulture 2012. Deluje na glasbenem in pedagoškem polju, na slednjem predvsem v povezavi s vplivom glasbe na družbo, bil je del raziskovanj v Sistema Nacional de Educacion Musical de Costa Rica, Fundacion Nacional Batuta en Quibdo, Arpegio Peru. Je tudi multiinstrumentalist, pri svojih kompozicijah in improvizacijah uporablja raznovrstna glasbila s celega sveta in elektroniko.
MITJA OBED je flamenko plesalec, koreograf in pedagog. Poleg klasičnega flamenka raziskuje tudi svoj lasten izraz v kombinaciji z drugimi plesnimi zvrstmi. Izobraževal se je v PKD Flamenko v Ljubljani, akademiji Amor de Dios v Madridu, Deluje na področju glasbeno plesnih koncertov z različnimi zasedbami (CoraViento, A Cuerdas, MiMart, Flamor, Rucner String Quartet). Deluje z različnimi umetniki raznih področjih (flamenko, jazz, klasični glasbeniki, plesalci moderna in sodobnega plesa, baletni plesalci, pesniki, likovniki) v Sloveniji, prav tako pa v tujini (Hrvaška, Španija, Italija, Avstrija, Srbija, Madžarska, Bosna in Hercegovina). Njegovo avtorstvo so plesne predstave Box (2015), diStoRTion (2017), kot sokoreograf je sodeloval v predstavah Imagen (2020), Brave New World (2019), Metamorphosis (2016), Flamencoraneo (2015). Je umetniški vodja koncertnega cikla Espacio flamenco.
Na dogodek prinesite potrdilo o cepljenju, prebolelosti ali negativen test na COVID-19.
Projekt je del cikla Espacio flamenco, ki ga delno financira Mestna občina Kranj.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila