Izidor Erazem Grafenauer, Žiga Šercer

ESPACIO FLAMENCO: Izidor Erazem Grafenauer in Žiga Šercer

sobota, 16. 04. 2022
| 20:00
Stolp Škrlovec
Flamenko koncert iz cikla ESPACIO FLAMENCO
Izidor Erazem Grafenauer in Žiga Šercer
Sobota, 16. 4., ob 20. uri
Stolp Škrlovec, Layerjeva hiša, Kranj
Vstopnice: 8€
Vstopnice so na voljo na olaii.com, na bencinskih servisih OMV, v trafikah 3DVA in Kavarni Layer.
________________
Nikjer ni kitara tako zasidrana v samo življenje kot v flamenku. Izidor Erazem Grafenauer nam predstavlja projekt Patio flamenco, sestavljen iz avtorske glasbe, oplemenitene z ritmom, različnimi glasbili in plesom.
V tokratni zasedbi sodelujeta Izidor Erazem Grafenauer in Žiga Šercer. Skladbe so nastale v zadnjih dveh letih in so nekakšna refleksija časa, dogodkov, omejitev kot tudi priložnosti.
Izidor Erazem Grafenauer je diplomiral na Akademiji za glasbo, na Konservatoriju Benedetto Marcello v Benetkah in na Akademiji za glasbo v Zagrebu. Kot solist in komorni glasbenik na kitari in lutnjah je dobitnik mnogih domačih in mednarodnih nagrad, njegovo umetniško delovanje pa je razpeto od izvajanja starejše glasbe na avtentične inštrumente, do moderne klasične glasbe, kot tudi jazza in flamenca. Deluje kot samozaposlen v kulturi, na Akademiji za glasbo pa predava predmet lutnja. V letu 2018 je izdal prvo samostojno zgoščenko s skladbami za baročno lutnjo z naslovom Preludio, leta 2019 pa je izšla njegova druga zgoščenka z deli slovenskih skladateljev za kitaro solo in kitaro v komornih zasedbah.
Žiga Šercer je leta 2011 zaključil študij na Codarts, Hoogeschool voor de Kunsten na Nizozemskem, smer World Percussion, kjer sem je učil od priznanih mojstrov iz celega sveta ter nastopal po večjem delu Evrope in Indije. Trenutno sodeluje pri zasedbah kot so Šukar, Simbolični Orkester, Sherzer Brigade, Zamee in Aritmija. Prav tako je sodeloval s priznanimi imeni glasbene industrije kot so: Vlatko Stefanovski in Big Band slovenske vojske, Severina, Mahesh Vinayakram, Vinayak Netke & Sabiha Khan, Murat&Jose, Vasko Atanasovski, Janez Dovč, TerraFolk, Tinkara Kovač, Gal Gjurin, Slon&Sadež, Bobnars United, Slavko Ivančič, Ruddiger Opperman, Teresa Jaldon, Jacqueline Fortes, Marius Preda’s Unknown Allstars, Michalis Cholevas in številnimi drugimi. V svoji karieri je posnel že več kot 20 zgoščenk z različnimi izvajalci.
Produkcija: Zavod Carnica / Layerjeva hiša, KUD Predmestje, Mitja Obed - flamenco

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila