Espacio Flamenco

sreda, 11. 10. 2023
| 20:00
Stolp Škrlovec
VSTOPNICE 10€ (8€ v predprodaji) na olaii in v Kavarni Layer

Trije izmed najvidnejših flamenko ustvarjalcev naše regije predstavljajo flamenko v svoji izvirnosti - kot simbiozo petja, kitare in plesa. Markantni glas Nine Ćorić nas popelje na jug Španije, s tipičnim flamenko glasom interpretira tako tradicionalne "letre", kot zapuščino Federica Garcia Lorce. Spremlja jo izjemno obetavni mladi kitarist Teo Mandžuka, ki petje in ples mojstrsko dopolnjuje s svojimi kompozicijami, medtem ko plesalec Mitja Obed na odru s svojo prezenco vodi občinstvo od najbolj liričnih delov flamenka do ekstatičnih vrhuncev.

 

NINA ĆORIĆ je flamenko pevka, ki s svojim glasom navduši tudi španske flamenko umetnike. Je izjemno plodovita v ustvarjanju flamenko repertoarja in povezovanja flamenka s tradicijo balkanske regije (Tareb y duende, Flamenko in tambura, …) Je organizatorica in ustanoviteljica Flamenko festivala Zagreb, ki deluje že od leta 2012.

TEO MANDŽUKA je obetaven mlad kitarist, ki je v svojih zgodnjih dvajsetih začel skladati avtorsko glasbo, v juniju 2019 pa izdal petnajst kompozicij na albumu "Spanish Spirit" (založba Sonoton, Nemčija). Redno nastopa na Hrvaškem, v Sloveniji, na Madžarskem.

MITJA OBED je flamenko plesalec in vsestranski umetnik iz Slovenije, ki nastopa in sodeluje z različnimi umetniki po svetu. Njegova dela so interdisciplinarna, od tradicionalnega flamenka do flamenco fusiona in eksperimentalne umetnosti. Je prejemnik nagrade za najboljšega koreografa na festivalu Transgeneracije in naj plesalca 2021 po izboru žirije portala Parada Plesa.

 

 

- - - - - - - - - - -

Koncert je del koncertnega cikla Espacio flamenco, ki poteka v produkciji PKD Predmestje in PKD CoraViento. Večer je sofinanciran s strani Mestne občine Kranj.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila