FESTIVAL MEDVRSTICAMI

sreda, 30. 09. 2020
- petek, 2. 10. 2020
Layerjeva Hiša
PROGRAM______
SREDA, 30. 9.
20.00_tetameta ft. Žan Šebrek x Impresije iz osame_Stolp Škrlovec
ČETRTEK, 1. 10.
18.30_Vajevanje_delavnica_Layerjeva hiša
20.00_IGNOR_Stolp Šklrovec
PETEK, 2. 10.
18.30_Vajevanje_delavnica_Layerjeva hiša
19.30_ɜ:rma_Stolp Šklrovec
20.30_Niko Novak_Stolp Šklrovec
PODROBNO______
tetameta x Impresije iz osame
Glasbeno-vizualni literarni performans
V času spomladanske karantene smo pesnice in pesnike povabili k popisu svojih čustev v takratni specifični družbeni situaciji. Impresije iz osame bo v glasbeno-vizualnem slogu interpretirala tetameta. Pesmim bo vdahnila novo, ambientalno življenjsko podobo, v kateri se prepletajo nianse melanholije, jeze in trmastega upanja. tetameta je projekt elektronske glasbe in vizualnih projekcij s poudarjeno melanholično noto ambientalnega.
IGNOR
Literarni večer
Platforma za zvočenje, poezijo in performans Ignor je neformalna umetniška zadruga, ki jo od leta 2016 sestavljajo pesniki in pesnice, glasbeniki, oblikovalci, performerji, igralci, vizualni umetniki in fotografi, ki prevračajo zatohlo udobje slovenskega literarnega prostora (scenaštva) in ne pristajajo na preproščene ideje všečnosti. Ignor išče drznost, neposrednost, pogum in strast tako v umetnicah in umetnikih kot v njihovih delih. Pomedvedili smo se. Daj se vsaj malo tudi ti!
Ɜ:rma
Koncert
Kantavtorski ženski duo s kitaro in vokalom v poetične osnove vpleteta vsakdanji mikrokozmos, ki ga s trmo destilirata v sladko strupeni napoj. V jasni kantavtorski obliki Ɜ:rma živi v sivem polju razlitega črnila in nastavlja ogledalo človeškim antagonizmom. ɜ:rma sta: Urška Supej in Maša But
Niko Novak
Koncert
Brundajoča poezija Nika Novaka, samotnega jezdeca, ki je v samoizolaciji ujet s svojim basom. Z novo ploščo 1, 2, 3,… 4 se prvič samostojno prestavlja v Kranju, poznamo pa ga po zasedbah Incurabili in Dicky B. Hardy in Kiks. V spletni reviji Nova muska so prepričani, da smo z njim dobili slovenskega Jonnyja Casha, na Radiu Študent pa so ga poimenovali slovenski Leonard Cohen. A Niko je samosvoj in se na oznake ne ozira. Njegova lirika in glasba nas bosta močno sunili direkt v srce.
Vajevanje
Delavnici
Na Vajevanju boste spoznavali dela uveljavljenih slovenskih avtorjev, ki variirajo v slogu ustvarjanja. Iz njihovih različnih slogovnih in pesniških prvin boste črpali navdihe za napredek in nadaljnje pisanje. Napisane pesmi boste prebirali in si izmenjavali mnenja. Delavnici poezije bo vodila Hana Bujanović Kokot, primerni so za začetnike in uveljavljene poete in poetinje.
---
---
Dogodkov se udeležite le, če ste zdrave_i, nimate simptomov okužbe z novim koronavirusom in niste bile_i izpostavljene_i tveganjem za okužbo z novim koronavirusom. Potrebno je vzdrževati socialno distanco. Za vstop v zaprte prostore potrebujete masko, pred vstopom si razkužite roke.
Organizacija: Layerjeva založba
Soorganizacija: Zavod Carnica, Hestija, Prešernovo gledališče Kranj

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila