Filmi na Vovkovem vrtu

četrtek, 8. 07. 2021
- četrtek, 19. 08. 2021
Filmske projekcije poletja
8. 7.–19. 8. 2021 vsak četrtek ob 21h
Vovkov vrt (amfiteater ob vrtu gradu Khislstein)

Tudi letos - poletni četrtki so rezervirani za blazine, kakšno opojno pijačo in oged filmske projekcije pod zvezdami. V Kranju spet gledamo dobre filme, kot vsako leto na Vovkovem vrtu. Počakamo, da ura na kranjskem zvoniku odbije devet in zaženemo projekcijo. Letos vas vabimo na sedem projekcij tako tuje kot domače produkcije, se vidimo!

PROGRAM

Četrtek, 8. 7. ob 21h

Filmski obzornik 80 – Metka, Meki 
Nika Autor I Slovenija I 2021 I 78 min
Leto 1968 je za vedno zaznamovalo več kot pol milijona Jugoslovanov in Jugoslovank, med njimi Mariborčanko Metko Autor, delavko Metalne, ki je pri osemindvajsetih letih odšla v Nemčijo v upanju na boljši jutri. V filmu se med pripravo jedi v spominu vrača k izkušnji mariborskih »gastarbajterjev«.
Četrtek, 15. 7. ob 21h
Gagarine 
Fanny Liatard in Jérémy Trouilh I Francija I 2020 I 95 min
Portret življenjskega utripa v rasno pisanem predelu na obrobju Pariza. Film, posnet ob resničnem rušenju ogromnega stanovanjskega kompleksa Cité Gagarine, skozi preplet realizma in bujne domišljije izriše sanje mladega fanta, ki želi ubežati vsakdanji resničnosti.
Četrtek, 22. 7. ob 21h
Undine
Christian Petzold I Nemčija I 2020 I 91 min
Ljubezenska zgodba s pravljično-mističnim pridihom govori o temperamentni zgodovinarki in zadržanem potapljaču, ki skušata kljubovati usodi in skrivnostnim vodnim silam.
SREDA, 28. 7. ob 21h
Jadralke
Alex Holmes I Velika Britanija I 2018 I 97 min
Načrt Tracy Edwards, da se z izključno žensko ekipo jadralk udeleži najbolj ekstremne regate sveta, je bil leta 1989 nekaj popolnoma nezaslišanega. Nihče ni verjel, da bodo sploh prišle do startne linije, kaj šele zdržale do finiša. A šestindvajsetletna Tracy, nekdanja ladijska kuharica, je za krmilom jadrnice Maiden, »stare konzerve, polne babnic«, kot se je izrazil neki novinar, dokazala, da se motijo.
Četrtek, 5. 8. ob 21h
Razbijalka sistema 
Nora Fingscheidt I Nemčija I 2019 I 118 min
Devetletna Benni je glasna, divja in nepredvidljiva. S svojo nebrzdano energijo spravlja vse okoli sebe v obup. Rejniška družina, mladinski dom ali šola – kamorkoli pride, takoj spet leti ven. Pri tem pa si želi le eno: nazaj domov k svoji mami. Film, ki tako kot njegova junakinja prekipeva od čustev in energije.
= projekcija bo v stolpu Škrlovec
Četrtek, 12. 8. ob 21h
Fotograf 
Ritesh Batra I Indija, Nemčija, ZDA I 2019 I 110 min
Ulični fotograf, ki ga gospodovalna babica priganja k poroki, prepriča plaho dekle iz premožnejše družine, da se izdaja za njegovo zaročenko. Kljub velikim kulturnim razlikam se par zbliža, nepričakovano prijateljstvo pa obrne na glavo njun pogled na svet. Nežna in humorja polna romanca o dveh osamljenih dušah, ki se srečata na kaotičnih ulicah Mumbaja.
Četrtek, 19. 8. ob 21h
Medena dežela
Tamara Kotevska in Ljubomir Stefanov I Severna Makedonija I 2019 I 86 min
Film, v katerem odročna makedonska vasica postane mikrokozmos sodobnega sveta, je portret krhkega ravnovesja med človekom in naravo, pogled v hitro izginjajoči način življenja ter poklon trdoživosti, življenjski energiji in optimizmu neke ženske.

____

Vstopnine ni, ogled filmov je brezplačen.
V primeru dežja in slabega vremena bodo dogodki prestavljeni v Letno gledališče Khislstein. Informacijo o prestavitvi bomo objavili na socialnih omrežjih na dan dogodka. Če bo film predvajan na Vovkovem vrtu, bomo v začetku poletja počakali nekaj minut na temo. Na vrtu bodo blazine, za bolj prijeten ogled si prinesite svoja sedišča, blazine, deke itd.
Filmske večere pripravlja Layerjeva hiša v sodelovanju z Zavodom za turizem in kulturo Kranj.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila