Filmi na Vovkovem vrtu: Tatiči

četrtek, 1. 08. 2019
| 21:00
Vovkov vrt

Filmi na Vovkovem vrtu: TATIČI (Hirokazu Koreeda, 2018, 121’)

Vovkov vrt
Četrtek, 1. avgust, ob 21. uri

Poletje nas bo zopet pripeljalo v naš mali kino na prostem po zajetno dozo dobrega filma. Vsak četrtek od julija do avgusta bomo razgrnili deke, postavili svoje stole in se prepustili izjemnim platenskim zgodbam. Začeli in končali bomo s filmi Franceta Štiglica, pionirja slovenskega filma. Poleg dveh klasik pa bo poletni veter v naš kino pripihal še druge novejše, nagrajene zgodbe, tako tuje kot slovenske produkcije. Se gledamo ob četrtkih na filmih!

Po enem rednih tatinskih podvigov Osamu in njegov sin Šoto naletita na dekletce, zapuščeno v mrazu. Osamujeva žena je sprva do deklice zadržana, ko pa izve, kako težko je njeno življenje, jo družina vzame pod svojo streho. Čeprav so siromašni in se z drobnimi tatvinami komaj preživljajo, so člani Osamujeve družine srečni v svojem skupnem bivanju. Vse dokler nepričakovan dogodek ne razkrije skrivnosti, ki postavi tesne družinske vezi pred resni preizkus. Zlata palma v Cannesu.

Z nagrado za najboljšega igralca v Cannesu okiteni “urbani western,” avtorja Gomorre in Resničnosti. Na obrobju mesta, na meji med metropolo in divjino, vlada en sam zakon: zakon močnejšega. Tam živi Marcello, droben in pohleven možakar, ki dneve preživlja v svojem skromnem pasjem salonu, prosti čas pa posveča ljubljeni hčerki Alidi ter nenavadnemu razmerju s tiranskim Simoncinom, bivšim boksarjem, ki ustrahuje soseščino. Po enem številnih ponižanj začne Marcello snovati divje maščevanje …

*Vovkov vrt je nadaljevanje vrtu gradu Khislstein
*V primeru dežja se filmi odvijejo v Stolpu Škrlovec

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila