četrtek, 7. 07. 2016
- četrtek, 18. 08. 2016
Vovkov vrt

Vrt gradu Khislstein
Vsak poletni četrtek ob 21. uri

Vstop prost!

V primeru dežja se filmi prestavijo v Stolp Škrlovec.

Vabljeni na filmski vihar smeha, ljubezni in boja!

Ob četrtkih julija in avgusta se Vovkov vrt v filme na prostem ovije, nekaj minut za tem, ko cerkev sv. Kancijana deveto uro odbije. Naslovi predstavljenih filmom že tretje leto sledijo najboljši evropski in svetovni produkciji. Letošnjo serijo filmov sedmega julija odpira filmska stvaritev kranjskega režiserja Mihe Knifica Štiri stvari, ki sem jih hotel početi s tabo. Nadaljujemo z britansko politično dramo Sufražetke, ki prikazuje boj za enakopravnost žensk, vampirsko komedijo Kaj počnemo v mraku, najradikalnejšim slovenskim filmom rojaka Boštjana Hladnika Maškarada, hrvaško dramo o prepovedani ljubezni Zenit, belgijsko komedijo o obstoju boga - Čisto nova zaveza in poetično zgodbo iz Malija Timbuktu, v kateri uspe režiserju iz grozot vojne iztisniti večne resnice. Cikel filmom končamo z narkotrilerjem Sicario, ki napoveduje festival FilmMixer prvi teden septembra.

 

 1. julij:Štiri stvari, ki sem jih hotel početi s tabo

Režija: Miha Knific, Slovenija, 2015, 93 min

Celovečerni prvenec kranjskega režiserja Mihe Knifica je večplastna zgodba o partnerskih odnosih v generaciji današnjih petintridesetletnikov. Film o ljubezni in naključjih, ki se pletejo na slovenski Obali, je Mojci Fatur prinesel vesno za najboljšo žensko vlogo. Premierno v Kranju!

 1. julij: Sufražetke
  Režija: Sarah Gavron, Velika Britanija, 2015, 106′

Britanski film, ki nazorno predstavi, kako je izgledal boj za enakopravnost žensk. Politična drama nas postavi v čas konca 19. stoletja, ko se pričenja množičen boj ženskega gibanja – sufražetk, ki ga vodi Emmeline Pankhurst (Meryl Streep).

 1. julij: Kaj počnemo v mraku
  Režija: Taika Waititi, Jemaine Clement, Nova Zelandija/ZDA, 2014, 86 min

Vampirska komedija, ki velja za eno najbolj zabavnih horror komedij zadnjih let. Pronicljiv in posrečen mokumentarec, zaradi katerega boste, če jih še ne, vzljubili vampirje in vampirske filme.

 1. julij: Maškarada 
  Režija: Boštjan Hladnik, Slovenija (Jugoslavija), 1971, 94 min, film bo predvajan z angleškimi podnapisi

Kultni film slovenske hipijske generacije v Kranju rojenega režiserja Boštjana Hladnika, ki ga je Marcel Štefančič jr. označil za najradikalnejši in najdrznejši slovenski film vseh časov.

 1. avgust: Zenit
  Režija: Dalibor Matanić, Hrvaška / Slovenija / Srbija, 2015, 123 min

Hrvaški kandidat za oskarja v kategoriji najboljši tujejezični film pripoveduje zgodbo o prepovedani ljubezni med hrvaškim fantom in srbskim dekletom, postavljene v tri zaporedna desetletja. Nagrada žirije v sekciji Posebni pogled v Cannesu.

11. avgust: Čisto nova zaveza

Režija: Jaco van Dormael, Belgija/Francija/Luksemburg, 2015, 112 min

Belgijska komedija je sicer religiozno nekorektna, a sila zabavna predelava temeljev Nove zaveze. Bog obstaja! Živi v socialnem stanovanju v Bruslju in je prav nemarna baraba.

 1. avgust:Timbuktu
  Režija: Abderrahmane Sissako, Francija/Mavretanija, 2014, 97 min

Pretresljiva zgodba iz Zahodne Afrike, ki jo brez trohice senzacionalizma pripoveduje veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako. Film je bil med drugim nominiran za oskarja za najboljši tujejezični film.

 1. avgust: Sicario 
  režija: Denis Villeneuve, ZDA, 2015, 120 min, preddogodek festivala FilmMixer

Napet in brezkompromisen narkotriler brez olepšav razgrne kruta dejstva mednarodnega boja proti kriminalu, ustvarjen pod taktirko režiserja fimov Ugrabljeni in Ženska, ki poje. Vojna proti terorju v svoji najbolj intenzivni različici.

Vovkov vrt je vrt gradu Khislstein.

Filmske večere pripravlja Layerjeva hiša v sodelovanju z Zavodom za turizem in kulturo Kranj.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila