Filmsko gledališče: Terminal

torek, 19. 03. 2019
| 20:00
Stolp Škrlovec

Filmsko gledališče: Terminal (Vaughn Stein, angleščina, 2018, 95’)
Stolp Škrlovec
Torek, 19. 3., ob 20:00

4€ za enega, 10€ za štiri osebe
Karte so na voljo v kavarni Layerjeve hiše.

V Kranju je ponovno zaživelo FILMSKO GLEDALIŠČE in tokrat zaveso odstira za neo noir fantazijski krimič Terminal! V zvedzniški igralski zasedbi je svoje mesto našla tudi Katarina Čas.

V temačnem osrčju anonimnega mesta sledimo prepletenim zgodbam dveh morilcev, na smrt bolnega učitelja, skrivnostnega vratarja in nenavadne natakarice, ki živi nevarno dvojno življenje. Vsi se morajo soočiti z zločincem, ki se želi maščevati.

Margot Robbie kot skrivnostna natakarica Annie
Annie ni navadna natakarica, ki gostom služi le s kavo in pitami. Je skrajno manipulativna in ima več obrazov. V napovedniku smo jo lahko videli v različnih vlogah, z različnimi pričeskami, kako pleše striptiz na drogu, pa tudi kako uperi pištolo v človeka. Ko Annie pravi, da ima »neustavljivo željo po temačnih zgodbah » ji ni težko verjeti, kajne?

Simon Pegg kot profesor Bill
Profesor Bill je soočen z neozdravljivo boleznijo, zaradi katere razmišlja, da bi kar končal svoje življenje. Ko se znajde v restavraciji z neonskimi lučmi spozna skrivnostno Annie, ki mu daje zelo čudne namige in ideje.

Dexter Fletcher in Max Irons kot plačana morilca Vince in Alfred
Plačana dvojica dobi novi »projekt visokega profila« od strica iz sence, gospoda Franklyna… čeprav obstajajo velike možnosti, da pokončata eden drugega, še preden končata začrtano delo. Vince je starejši in izkušeni kolega, ki nenehno draži svojega mlajšega »prijatelja« in začetnika v poslu Alfreda. Alfreda, novega fanta Annie, pa vse skupaj ne skrbi preveč in začne spletkariti za hrbtom Vincea.

Mike Myers kot ekscentrični Clinton
Lik Clintona malce spominja na Austina Powers oziroma na različne vloge, ki jih je odigral Mike Myers. Ta nenavaden hišnik očisti vso »nesnago«, hkrati pa čez celoten film drži skrivnost, ki je ključna za zgodbo.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila