FOTO MASTERCLASS

torek, 11. 02. 2020
| 10:00
- torek, 11. 02. 2020
| 18:00
Layerjeva hiša

Fotografska delavnica: Zakaj in kako fotografija definira novo vizualno ekonomijo

Mentorja: João Carlos (Hasselblad Master) in Tiago Sales (Canonov ambasador)

Kakšno sporočilo predaja in prodaja podoba v svetu, kjer je opazovanje kupovanje? Nas pot pelje proti vizualni ekonomiji, kjer oglaševanje lahko nadomesti običajne in tradicionalne vzorce? Je fotografija nova trgovska valuta?

Od skromnih začetkov v Kranju do fotografskih snemanj v Parizu, Londonu in na Dunaju, fotografija od nekdaj za seboj pušča impresivno sled. Omogočila je zapis spomina, shrambo določenega trenutka v času ter sproducirala zanesljiv in dolgo obstojen dokaz nekega časa oziroma trenutka. Postala je tiha, a nikoli sramežljiva priča načinu in vzroku spreminjanja sveta. Kaže nam pot, dobesedno.

Čeprav so ponižni, nejasni dnevi že davno mimo, je fotografija danes glavna zvezda na odru in v fokusu tudi ostaja. Dotaknila in spremenila je vsak delček družbenega, političnega in finačnega spektra. Dobiš to, kar vidiš. Politiki so ustvarjeni preko podob, umetniki preobražajo in ustvarjajo podobe, ekonomisti pa prevajajo številke skozi podobe.

Podoba je kraljica.

11. februarja boste na Foto MasterClassu fotografski proces lahko izkusili na lastne oči. Dva fotografska mojstra João Carlos (Hasselblad Master) in Tiago Sales (Canonov ambasador) prihajata v Kranj, da z vami delita vse skrivnosti fotografije in vam pokažeta nove zorne kote in nove obraze fotografije. Podoba ne deluje brez gledalca.

Pritisni na sprožilec. Bodi del te slike.

Namen delavnice:

- dobiti vpogled v zakulisje komercialne fotografije in v proces od začetnega briefinga do končnega produkta / aktivacije znamke

- promocija izmenjave tehnik in metod dela, ki jih uporabljajo različni fotografi in brand managerji za analizo in produkcijo potreb trga oziroma izdelka

Metode dela:

- vsak izmed mentorjev bo predstavil svoj način fotografiranja (studijska/outdoor fotografija), castinga in končnega urejanja fotografij

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena tako izkušenim fotografom kot tistimi, ki ste šele na začetku svoje poti, ampak se vidite v vlogi fotografa, prav tako kreativnim direktorjem, oblikovalcem in oglaševalcem.

Prijave: rezervacije@layer.si

Udeležba: brezplačna

Maks. št. udeležencev: 20

Več o mentorjih:

Tiago Sales je Canonov ambasador, ki se ukvarja predvsem s popotniško, lifestyle in portretno fotografijo. Dela za več različnih vodilnih mednarodnih znamk.

https://www.tiagoventurasales.com/

João Carlos, Hasselblad Master, je eden najprepoznavnejših evropskih in ameriških komercialnih fotografov, ki dela za vodilne luksuzne in športne znamke ter korporacije v svetu turizma in financ.

https://joaocarlosphoto.com/

Delavnica je zapolnjena s prijavami. Hvala za razumevanje.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila