Fotografinje Fotografskega društva Janez Puhar Kranj: Pogled skozi žensko oko

torek, 8. 03. 2022
Galerija Layerjeve hiše
Skupinska razstava fotografij
Galerija Layerjeve hiše
8. 3.–26. 3. 2022
Odprtje razstave bo v torek, 8. marca.
Fotografinje Fotografskega društva Janez Puhar iz Kranja že tradicionalno vsako leto ob 8. marcu v Galeriji Layerjeve hiše postavijo razstavo »ženske fotografije«.
V letu 2022 se fotografinje, ki dejavno sodelujejo s svojo fotografijo v Fotografskem društvu Janez Puhar Kranj, želijo pokazati z razstavo fotografij, ki nagovarjajo gledalca z močno sporočilnostjo in prevprašujejo, kaj vse se da z dobrim opažanjem, domišljijo, radovednostjo in kančkom humorja ustvariti novega, drugačnega, zanimivega ter prepojenega z osebno noto. Letos so se fotografinje FDJP odločile pokazati abstraktno plat njihovega ustvarjanja v fotografiji. Glavna pot med deli sedemnajstih umetnic obiskovalce vodi od abstrakta do nadrealizma.
"Pogled skozi žensko oko" je razstava, ki odstira tančico v druge svetove, odkriva še neodkite detajle v vsem znanem svetu, odpira pogled z druge strani in prebuja novo misel. Kot pomlad, ki prihaja. Ki je prišla že tolikokrat, a vedno nosi s seboj nekaj novega - vtis, občutek, pogled. Je priložnost najti in uzreti novo perspektivo, četudi v vsem, kar nam je znano, domače. Vse to v razstavi fotografij članic Fotografskega društva Janez Puhar Kranj ob 8. marcu.
Na razstavi sodelujejo:
Aleksandra Jereb, Amalija Jenko, Andreja Janša, Andreja Peklaj, Andreja Teran, Anuška Vončina, Biserka Komac, Klavdija Žitnik, Maja Krejan, Marja Kraljič, Mariša Rampre, Maša Snoj, Milena Kuhar, Petra Puhar, Pika Doberlet, Polona Bartol in Valerija Jenko.
Fotografsko društvo Janez Puhar Kranj je v letu 2020 praznovalo 110. obletnico svojega obstoja. Društvo sestavljajo fotografi in fotografinje, zaljubljeni v iskanje novih “pogledov skozi fotografsko oko”, ki se redno predstavljajo v različnih galerijskih prostorih po Sloveniji in izven naših meja, s tem soustvarjajo živahen fotografski svet in širijo znanje na področju različnih tehnik trajnega zapisovanja slike.
____
Galerija Layejeve hiše je odprta
TOR-PET 11-19
SOB 11-13

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila