Špela Gale
sobota, 18. 06. 2016
- četrtek, 23. 06. 2016
Tomšičeva ulica
Na Živi ulici, v soboto, ob 12h začenjamo z delavnico, ki jo bomo raztegnili do 23. junija. Vsak dan bomo nekaj ur kvačkali in ustvarjali kvačkane grafite na Tomšičevi ulici.
Kvačkanje je ročna spretnost, ki je aktualna vse leto, saj nam omogoča, da ustvarjamo izdelke iz različnih materialov (volna, bombažna preja, druge vrvice, žica ...).  Kvačkamo lahko vse od kopalk, pasov, jop in kap, pa do prtov, zaves, torb, igrač ...
Že kar nekaj časa je zelo popularno tudi tako imenovano "gverilsko kvačkanje" (ali "yarn bombing") pri katerem gre za obkvačkavanje predmetov brez da bi ob tem spremenili njihovo funkcijo. Zasledimo pa lahko tudi vedno več kvačkanih grafitov. Edina meja je naša domišlija.
Na delavnico ste vabljeni tako popolni začetniki, kot tudi tisti, ki veščino kvačkanja že obvladate. Prve bomo najprej naučili osnov kvačkanja, drugi pa se boste lahko kar takoj lotili dekoriranja več prostorov v Layerjevi hiši in njeni okolici.
Delavnica je brezplačna. S seboj prinesite kvačke, volno škarje ter stare majice, katere bomo razrezali in uporabili. Preden se odločite za nakup v trgovini, pobrskajte po babičinih omarah, v katerih se lahko najde marsikaj uporabnega.
Nekaj materiala bo priskrbela tudi Layerjeva hiša.
Mentorica: Špela Gale
Vabljene pletilke kot tudi vsi nadobudni pletilci!

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila